Nytändning för innebandylaget

Peter Winehag och Christer Wallin har fått anledning att vara nöjda.  Arkivfoto: Stefan Källstigen
Peter Winehag och Christer Wallin har fått anledning att vara nöjda. Arkivfoto: Stefan Källstigen
Trots två inledande sudden death-förluster har misströstan vänts till optimism inom Vallentuna IBK.

– Det är skitkul att åka till träningarna, säger tränaren Christer Wallin.

Hela 2011/12 kretsade kring innebandylagets spelarbrist, så även under försäsong.

I dag, en månad senare, pratar tränaren Christer Wallin med gnista i rösten. Han och tränarkollegan Peter Winehag har några träningskvällar de senaste veckorna haft 23 spelare på plats. Och då är nykomlingarnas två inledande sudden death-förluster lättare att smälta.

– Vi är ju nykomlingar i ettan, så motståndet ska vara tuffare. Vi är jättenöjda med att ta en poäng mot Älvsjö. De kommer från allsvenskan, vi från tvåan. De var nog inställda på att köra över oss.

Vallentunas resultat hittills är 5–6 mot Kungsängen och 6–7 mot Älvsjö. Båda matcherna gick till förlängning efter att Vallentuna­laget kvitterat i slutminuterna.

Christer Wallin gillar moralen spelarna visat och slås av att innebandyspelare är ett konstigt släkte:

– De nöter ju inte försäsong som exempelvis hockey­spelare där det handlar om att hitta skridskotekniken. Flera har ”ramlat in hyfsat tränade” på träningarna och snabbt hittat rytm och spelteknik.

Samtidigt kräver han, Winehag och övriga i lagledningen ordning och reda.

– Ett tag åkte jag till träningarna med känslan ”vad fan håller jag på med?”. Då var jag nöjd om 13 spelare var där, nu kommer över 20 spelare och det är oerhört mycket roligare.

Den gångna helgen var VIBK spellediga eftersom Nacka Wallenstam saknade hemmaarena att spela i. Christer Wallin ser positivt på det också.

– Vi kan samla oss, träna på och komma ännu bättre förberedda till nästa match mot Salem hemma på lördag. Vi har hela tiden vetat att vi har en bra kärntrupp, säger Christer Wallin.