Nytt Kinarykte kring Henok Goitom

Henok Goitom AIK
Henok Goitoms nästa fotbollsland kan bli Kina. AIK-anfallaren har setts överlägga med kinesiska representanter på Grand Hotell.
I måndags blev det klart att Mohamed Bangura lämnar AIK för kinesiska Dalian. Nu kan även Henok Goitom vara på väg till Kina. AIK-fansen hoppas på en värningsbomb till jul.

Mohamed Bangura lämnar AIK för Dalian Yifang FC i den kinesiska andraligan. Övergången blev klar i måndags efter slutförhandlingar på Grand Hotell i Stockholm.

Nu kan även AIK:s anfallsstjärna Henok Goitom vara på väg till Kina. Enligt Fotbollskanalen har även han setts i ett möte med kinesiska representanter på Grand Hotell.

Henok Goitom har tidigare meddelat att det inte blir någon fortsättning i AIK, och att ännu ett proffsäventyr utomlands lockar.

I en tidigare intervju i Mitt sa Henok Goitom så här om intresset från Kina: ”Jag har gjort 18 mål i år och är efter december inte under kontrakt. Det är klart att det finns intressenter som har ringt min agent. De har kommit från överallt i världen. För mig gäller det att välja vilket bud man ska ta för att det ska bli så bra som möjligt. Tanken är att Nina (flickvännen) ska följa med”.

På sociala medier bävar AIK-fansen inför nästa säsong. Det spekuleras i om AIK ens blir topp-10 med nuvarande trupp.

”Öppna plånboken nu BW (Björn Wesström, sportchefen), skriver en AIK:are på twitter.

Få tror att nyförvärven Eero Markkaneen och Fredrik Brustad till fullo kommer att fylla anfallskostymen efter firma Bangura/Goitom.

Superduon svarade tillsammans för 26 av AIK:s 54 mål den gångna säsongen.

”Herregud! Jag hoppas verkligen något stort är på väg in BW. Ge oss en presskonferens i morgon och droppa en tung bomb”, skriver signaturen AlexanderGnaget på twitter.

Lite hopp om en god AIK-jul finns dock. Det ryktas nämligen om att en storvärvning är på ingång.

Mitt i har sökt Björn Wesström för en kommentar.