Nytt konstgräs på fem planer

Fotboll är en populär sport bland Sollentunas unga.
Fotboll är en populär sport bland Sollentunas unga.
Edsbergs sportfält, Helenelunds IP och Norrvikens IP får ny konstgräsmatta. Totalt är det tre elvamanna- och och två sjumannaplaner som får nytt underlag och fyllning.

Med över 3000 aktiva är fotboll Sollentunas största fritidsaktivitet bland unga. Och det sliter på planerna. Under sommaren och hösten kommer därför konstgräset att bytas ut på fem olika planer i Sollentuna.

– Det är en storsatsning som görs för att ge fotbollen bättre förutsättningar att bedriva sin verksamhet, säger Magnus Jansson, idrottschef i Sollentuna på kommunens hemsida.

Ny fotbollshall i Norrviken

Enligt kommunen är det här en del av en pågående satsning på konstgräs. Förra året fattades beslut om underlagsbyte på grusplanen i Rotebro som väntas bli klart i höst och en ny konstgräsplan i Silverdal som redan är byggd. Fotbollsplanen i Vaxmora blev också klar under 2016. Nästa steg är en ny inomhushall med elvamannaplan som ska bli färdig i år vid Norrvikens IP . Där är bygget på gång just nu.

– Det känns jättebra. Vi har flera fotbollsföreningar i kommunen och Sollentuna FK är en av Sveriges största så det är klart vi vill stötta spelare, föräldrar och alla andra aktiva i det här, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur-och fritidsnämnden.

Bra miljöval

Konstgräsgranulatet som används i kommunen är miljöcertifierat, försäkrar Ramstrand och totalt beräknas prislappen hamna på ett ”flertal” miljoner för de fem planerna. Den nya hallen i Norrviken kommer förhoppningsvis också kunna avlasta Sollentunas övriga idrottshallar där fotbollsföreningar idag bokar upp strötider.

– Vi har ett hårt tryck på planerna och ett stort intresse för fotbollen i kommunen. Med de här satsningarna kan vi möta det bättre, säger Magnus Ramstrand.