ANNONS

Nytt Sollentunaderby efter 20 år

Turebergs division 7-lag ser med glädje fram mot lördagens derby mot IFK Sollentuna.
Turebergs division 7-lag ser med glädje fram mot lördagens derby mot IFK Sollentuna.
20 år efter det senaste herrderbyt mellan Turebergs IF och IFK Sollentuna är det dags igen. På lördag möts lagen på Sollentunavallen.
ANNONS

Sollentuna FK är i dag den stora fotbollsföreningen i kommunen. Under Sollentuna FK:s mantel återfinns många lokala föreningar som till slut – efter många tuffa turer under flera år – gick samman.

I år finns det dock kompislag i två av moderföreningarna – Turebergs IF och IFK Sollentuna. ”Turan” gör sin tredje säsong i division 7, IFK:s lag är nystartat.

– Det ska bli kul att spela ett anrikt derby, det tycker vi i båda lagen, säger Daniel Blomgren, spelare och sportchef i Turebergsgänget och en av flera med rötter i klubben.

– Vi är rätt många som inte hade tid med fotboll fyra fem gånger i veckan och slutade när klubbarna gick ihop, fortsätter Daniel Blomgren.

Tureberg har ambition att i år klättra upp i sexan och har inlett med tre raka segrar, den senaste med hissnande 23-0. Sollentuna har fått en tuffare inledning med tre förluster.

– Derby är derby, säger Daniel Blomgren. Jag tror att Sollentuna säljer sig dyrt.

Senast det begav sig var alltså 1996. En säsong som Thure ”Mr Turebergs IF” Engvall minns väl. Tureberg gick då upp i division 4 och det ska ha varit sista gången Sollentunaklubbarna möttes i derbyn.

Engvall var sin klubb trogen från pojkfotbollen på 1950-talet fram till sammanslagningen 2006. I dag jobbar 68-årige Engvall inom Sollentuna FK, men innerst inne är han turebergare.

– Jag tycker att det är roligt att klubbarna möts igen. En gång turebergare – alltid turebergare, säger han.

ANNONS

Derbyt börjar 17.00.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.