Ödesmatch för VIK – nu ska allettan avgöras

Väsby hockey, sollentuna, vilundahallen, derby
Playoff ett står för dörren. Men först ska allettan avgöras. Tre poäng hemma mot Köping och Väsby Hockey kan skaffa sig ett gyllene utgångsläge inför fortsättningen.

Viktiga poäng står på spel när Väsby på onsdag kväll tar emot Köping i Vilundaparken. Tre poäng och Vilda Väsby kan klättra till en fjärdeplats när allettan summeras.

– Det är otroligt öppet om många positioner i serien. Tre poäng skulle betyda jättemycket, säger assisterande coachen Nicklas ”Boba” Pettersson.

Kan få välja motståndare först

Väsby ligger inför den avgörande drabbningen på en sjundeplats. Klättrar klubben till en fjärdeplats rankas de högre i playoffet, får välja motståndare tidigare och får fler avgörande matcher på hemmaplan.

– Vi kommer få avsluta hemma i playoff ett, oavsett om vi blir sjua eller fyra. Men blir vi fyra så kommer vi få välja motståndare först av alla lag, säger Nicklas ”Boba” Pettersson.

Har revansch att utkräva

Väsby kommer med en skadefri trupp till morgondagens drabbning mot Köping – och de har revansch att utkräva. I bortamötet föll laget tungt efter förlängning.

– Vi måste hålla uppe vår skridskoåkning, sätta press på dem över hela banan och vara jobbiga. Vi har en bra känsla här inför slutspurten.

Playoff ett-serien inleds på tisdag. Väsby kommer att börja borta och serien spelas i bäst av tre.