ANNONS

Odilon: ”Vi ska försöka ta oss till Europa”

Kossounou Odilon, Hammarby, mittback
Mittbacken Kossounou Odilon är ett av nyförvärven i Hammarby.
Inför säsongen frågade Mitt i Hammarby-supportern och 08-fotbollsexperten, John Holmström, vilken Hammarbys mest spännande spelare är. Svaret blev den 18-årige talangen från Elfenbenskusten, Kossounou Odilon. Här berättar Odilon själv om tankarna inför den kommande säsongen.
ANNONS

Försäsongen i Hammarby har bland annat bestått av spel i den Svenska cupen. Hammarby åkte ur efter ett straffdrama på Tele2 Arena mot Djurgården i kvartsfinalen. En av spelarna som visade framfötterna och genomgående i cupen var bland de bästa spelarna på plan var nyförvärvet, Kossounou Odilon.

Den 194 centimeter långa mittbacken är just fyllda 18 år och har redan tagit en plats i laget. Och Odilion är redo att få debutera i allsvenskan.

– Jag tror att det blir en bra säsong. Vi är väl förberedda, säger Odilon till Mitt i Sporten.

Såg honom på Gothia

Hammarby såg Odilon under Gothia cup 2016. Sedan dess har han provspelat med klubben ett par gånger och nu inför denna säsong efter att han fyllde 18 år kunde Hammarby skriva kontrakt med spelaren.

När Odilon skrev på kontraktet sade han, till klubbens hemsida, att han hela tiden har trivts i Hammarby och att det var en dröm att spela i klubben.

Nu satsar han på att nå de uppsatta målen med Hammarby.

– Precis som förra säsongen kommer vi att försöka ta oss till Europa. Vi vill vara bland de tre bästa. Det funkade inte förra säsongen, men vi hoppas att det gör det nu, säger han.

ANNONS

Många stora klubbar i Europa har redan ögonen på Odilon och möjligheten för mittbacken att få spela i andra klubbar kommer att komma. Men det viktigaste för Odilon är inte i vilken klubb han spelar i. Han måste se till sin egen utveckling också.

– Det är min första säsong så jag kommer att koncentrera mig på att nå framsteg när jag fått chansen i Hammarby. Jag är ung och det viktigaste för mig blir att jobba varje dag för att bli en bra försvarare.

Kossounou Odilon, Hammarby, mittback

ANNONS