ANNONS

Officiellt: Pablo lämnar Bajen

Pablo Piñones-Arce debuterade för Hammarby redan 2001 men nu är det sluttränat på Årsta IP för 34-åringen.
Pablo Piñones-Arce debuterade för Hammarby redan 2001 men nu är det sluttränat på Årsta IP för 34-åringen.
Hammarby väljer att inte förlänga Pablo Piñones-Arces utgående kontrakt. Därmed kan det vara slutspelat för 34-åringen.

– Vad som händer nu vet jag inte, säger han till klubbens hemsida.
ANNONS

Pablo Piñones-Arce debuterade för Hammarby redan under det historiska guldåret 2001. Nyanländ från italienska Venezia gjorde den då 20-årige spelaren sin första match för Södermalmslaget borta mot Carlstad i ett träningsmöte.

14 år senare, efter två sejourer i klubben, går parterna skilda vägar. Hammarby meddelade på tisdagen att Piñones-Arces utgående kontrakt inte förlängs.

Anfallaren gjorde förra säsongen comeback i klubben efter sju års frånvaro och spel i danska Vejle, Brommapojkarna och Öster. Med tio mål på 24 matcher var återkomsten klart godkänd i superettan, men väl uppe i allsvenskan har det inte gått som han hade tänkt sig. Det blev varken några mål eller assists i år, men däremot en fotoperation som höll honom borta från spel under en längre tid.

– Jag önskar att jag spelat mer, då kanske utgången blivit annorlunda. Jag tycker att jag har gjort en godkänd prestation, fast det är så klart vemodigt att lämna en klubb som man känner så mycket för. Men jag är nöjd med min tid här, att ha fått vara med om att gå upp i allsvenskan som en av ledargestalterna i laget. Och min dotter har fått uppleva Hammarby – det betyder väldigt mycket för mig, säger han till Hammarbys hemsida.

Vad det blir något mer fotbollsspelande för Piñones-Arce vet han inte ens själv.

– Det får vi se, om det dyker upp något som är tillräckligt intressant.

– Det som har lockat mig har varit projekt. Ska jag fortsätta spela fotboll ska det vara en klubb som har ett tydligt mål, som har en plan för att uppnå målet och har en plan för hur man ska använda sig av mig. Som spelare i Sverige lever man absolut ett bra liv, men man tjänar inte så pass mycket att man kan leva på pengarna efter att karriären är över. Så för mig handlar allt inte om den ekonomiska biten, utan mycket om projektet – hur långt kan vi nå med de resurser vi har och hur ska vi gå till väga. Det är intressant för mig. Men vad som händer nu vet jag inte.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.