Min lokala hjälte

Oklar framtid för tennis – kan bli rakethall

Turerna kring en satsning på tennis i kommunen kan sluta med en hall för fler racketsporter.
Turerna kring en satsning på tennis i kommunen kan sluta med en hall för fler racketsporter.
Turerna kring tennisens framtid i Väsby fortsätter.
Tidigare ordföranden i Väsby TK riktar skarp kritik mot kommunen och kräver fler inomhusbanor. Ansvarig politiker hoppas på rackethall.

Två av Väsby TK:s tidigare företrädare riktar i ett öppet brev hård kritik mot kommunens hantering av tennisfrågan. Klubben slogs ihop med Stora Wäsby TK efter löften om en satsning vid deras hall – en satsning som aldrig blev av.

– Kommunen har med sina krav stängt vår klubb. Vi var en av Väsbys mest framgångsrika klubbar, säger Roland Andersson som tidigare var ordförande i klubben.

I kommunen pågår nu en utredning för fyra nya utomhusbanor vid Campusområdet. Fel satsning tycker Roland Andersson.

– Banor inomhus ger större nytta. Det är där behovet finns. Men trots att vi har bedrivit tennis i 70 framgångsrika år lyssnar man inte på oss, säger Roland Andersson.

– Vi har inget förtroende för Kultur- och fritidsnämnden, tillägger han.

Leif Bejhed, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, säger att man noterat klubbens önskan om inomhusbanor. Samtidigt avslöjar han att en tanke är att bygga en fullstor hall för alla de stora racketsporterna i den så kallade Sevanfastigheten på Johanneslundsvägen.

– Jag vill ha en snabbutredning av den frågan. Jag tror att vi har hittat en framkomlig väg där, säger Leif Bejhed.

Fakta

Detta har hänt

Maj 2015: Kommunstyrelsen beslutar att satsa 30 miljoner kronor på fler tennisbanor vid Stora Wäsby tennishall. Bakgrunden till satsningen är att Väsby TK blivit av med sina fyra utomhusbanor i samband med byggprojektet Väsby Entré. Väsby TK och Stora Wäsby TK slås samtidigt ihop.

December 2015: Leif Bejhed (V), ordförande  Kultur- och fritidsnämnden, säger i Mitt i att han vill göra ett omtag kring tennisfrågan. Frågetecken finns för bland annat skicket på den nuvarande hallen vid Stora Wäsby.

December 2015: Diskussionerna mellan Stora Wäsby TK och kommunen upphör efter ett turbulent möte i hallen mellan politiker och företrädare för klubben.

Maj 2016: Kommunstyrelsen tar på nytt upp frågan om tennissatsningen. Den här gången ska banor vid Campus utredas.