Täby friidrott, Oliver papinski
Oliver Papinski högst upp på prispallen i Uddevalla. Klubbkompisen Ludvig All till höger.

Oliver tog guld i SM trots feberkänning

Sport 

Trots feberkänning tog Oliver Papinski från Enebyberg guld i helgens sjukamps-SM i Uddevalla efter en jämn och bra serie med personligt rekord i två grenar.

– Jag blev lite sjuk första dagen och var förkyld hela andra dagen, men det påverkade inte så mycket, säger Oliver Papinski.

Nej, tydligen inte. Oliver ledde med 57 poäng efter första dagens tre grenar och utökade till 210 poäng under andra dagen efter bland annat personligt rekord med 12,54 i kulstötning.

– Jag är extra nöjd med kula och stavhopp, där jag också persade. Och så var det kul att min kompis gjorde ett så otroligt bra lopp på 600 meter, säger Oliver.

Ja, klubbkompisen i Täby IS Friidrott Ludvig All rusade de tre varven på 1:30.60 och var med det nära att nå silvret, men fick ge sig 43 poäng bakom Tingbergs AIF:s Daniel Adolfsson.

Utöver Oliver och Ludvig gjorde även Täbys Jonathan Howser och Letitcisa Buchli (i F15) bra ifrån sig i sin SM-debut i 15-årsklassen. Dessutom tvingades Oskar Hedlund, som annars hade varit en klar guldkandidat, stå över SM på grund av en sträckning i ryggen.

Snart dags för SM i Uppsala

– Vi har ett otroligt bra gäng födda 02 här i Täby. Flera av dem har tränat tillsammans sedan de var 8 år. Om de hänger i och fortsätter att utvecklas kan det bli halva landslaget så småningom, säger Fredrik Enander som tränar 02-gruppen tillsammans med Peter Lundqvist.

Närmast väntar nu DM i Sätra i helgen och därefter vanliga SM för 15- och 16-åringar i Uppsala första helgen i mars. Där lär talangerna från Täby hämta hem ytterligare medaljer. Bland annat är Oliver Papinski Sverigetvåa på både längdhopp och tresteg.

– Jag siktar på att ta medalj i båda, säger han.

Fler nyheter från Stockholm

Maria Fägersten (S) och Mehmet Coksürer (MP) menar att simskolor prioriteras mer i år i Haninge än tidigare
Debatt

DEBATT: I år har vi fler simskolor än förut

Snackisar

”Stäng dörren eller betala!”

Samanthi Al Daheri, chef modersmålsenheten
Nyheter

”Modersmålets betydelse är viktig”

Bostad

Därför står bygget vid Haningeterrassen still

Här är det tänkt att Thea privata grundskola ska flytta in till hösten
Nyheter

Skola flyttar från innerstan till Bromma

Bostad

De byggde mest 2016