Välj ditt område
Oliver Enkamp, Täby, MMA
Oliver var obesegrad i MMA före debuten i UFC. Nu föll han, men spås en ljus framtid.

Olivers UFC-dröm blev sann – debut i Globen

Sport I helgen fick Oliver Enkamp göra debut i UFC på galan i Globen. 25-åringen från Täby hade sju raka segrar bakom sig i MMA. Nu åkte han på sin första förlust, mot fransmannen Nordine Taleb – men upplevelsen gav ändå mersmak.

– Jag hade så jävla roligt så jag har inte ont någonstans. Jag vill tillbaka in dit igen, sa en uppvarvad Oliver Enkamp med blessyrer i ansiktet till Viasat direkt efter matchen.

Lokaltidningen Mitt i berättade för ett par månader sedan om hur Oliver Enkamp, som växte upp på en karateskola i Vaxholm, efter karatekarriären skaffat sig en bred repertoar i ringen och inlett en framgångsrik proffskarriär i MMA. Han nämnde då att ett mål var att nå UFC, den största och mest kända organisationen.

Ersatte skadad norrman

Nu fick han chansen på hemmaplan, i Globen, efter ett sent avhopp från den skadade norrmannen Emil Meek.

– Jag kände ingen nervositet, men jag hade behövt ett lite längre camp för att få in fysträningen och orka tre ronders krig och ge tillbaka hela vägen, säger Oliver Enkamp till Viasat.

Fick Globen att koka

Den 35-årige fransmannen Nordine Taleb stod för motståndet och trots kort tid för förberedelse fick Oliver Enkamps insats Globen att koka.

Han stod distansen ut, men föll efter ett enhälligt domslut med siffrorna 27–30, 27–30, 28–29, och hyllades efter matchen av bland andra sin motståndare som spådde att Oliver Enkamp har en bra karriär framför sig.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död