ANNONS

Olsson femma på VM

Världscupvinnaren Josefin Olsson kom femma på VM i Oman men siktar ännu högre när OS avgörs i Rio nästa år.
Världscupvinnaren Josefin Olsson kom femma på VM i Oman men siktar ännu högre när OS avgörs i Rio nästa år.
Hon åkte till Oman som guldaspirant. Men KSSS-seglaren Josefin Olsson fick nöja sig med en femteplats på VM.

– Jag känner lite besvikelse, säger hon.
ANNONS

Josefin Olsson har haft en kanonsäsong och har bland annat vunnit världscupen i Laser Radial. Den OS-klara 26-åringen, som tävlar för Saltsjöbadenklubben KSSS (Kungliga svenska segelsällskapet), har inte stuckit under stol med att hon siktar på att stå överst på pallen i Rio de Janeiro nästa år. Något hon även hade chansen på när VM avgjordes i Oman på torsdagen.

Inför den sista seglingsdagen låg Olsson på en fjärdeplats och hade alla chanser att avancera i resultatlistan. Men elfteplaceringen på finaldagen gjorde att hon i stället åkte ned ett snäpp i den totala poängställningen.

– Jag känner lite besvikelse. Det var ganska tajt med fem båtar som stack ut och var klart bättre. Att sluta femma då är ganska tråkigt, säger Josefin Olsson till TT.

Som världscupvinnare och regerande VM-silvermedaljör inför mästerskapet i Oman har Josefin Olsson bevisat att hon tillhör den yppersta världstoppen, men efter veckans totala femteplats vet hon vad hon måste slipa på för att prestera ännu bättre på OS nästa sommar.

– Jag hade några starter som var lite sämre. De andra båtarna är också starkare än mig när det blåser lite mer. Där behöver jag lägga lite krut, säger hon till TT.

Guldet gick till danskan Anne-Marie Rindom som följdes av nederländskan Marit Bouwmeester på silverplatsen och belgiskan Evi Van Acke som tog brons.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.