Olsson utmanar sig själv i Lidingöloppet

Johan Olsson i täten i fjolårets Lidingöloppet. Han kommer till start även i år.
Johan Olsson i täten i fjolårets Lidingöloppet. Han kommer till start även i år.
Johan Olsson spurtade in på 21:a plats i Lidingöloppet i fjol.
Johan Olsson spurtade in på 21:a plats i Lidingöloppet i fjol.
Den legendariske längdskidåkaren Johan Olsson debuterade i fjol i Lidingöloppets 30 kilometer. Han blev 21:a på tiden 1.48,59.
38-åringen startar även i år med målet att slå tiden från i fjol.

Längdskidåkaren och flerfaldige VM- och OS-medaljören Johan Olsson debuterade på Lidingöloppet i fjol. Han imponerade stort med tiden 1.48,59 i 30-kilometersloppet, och sa efteråt att tiden var osannolikt bra.

Olsson hamnade på 21:a plats drygt tio minuter efter segrande Napoleon Solomon.

38-åringen kommer till start även i år då loppet avgörs lördagen den 29 september. Han har aviserat att målsättningen är att sätta nytt pers.

– På TCS Lidingöloppet tycker vi så klart att det är fantastiskt roligt att Johan springer även i år, säger generalsekreteraren Tomas Hoszek. Det ska bli mycket spännande att se om han kan slå sin tid från i fjol.

Två guld i både OS och VM

Johan Olsson är en av Sveriges mest framgångsrika längdskidåkare med två OS-guld (2010 och 2014 i stafett), två VM-guld (50 km vid VM 2013 och 15 km vid VM 2015).

Tränare för skidlandslaget

Han avslutade sin elitsatsning 2017, och i maj i år meddelades att han från säsongen 2018/2019 tillsammans med Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo blir tränare för svenska herrlandslaget i längdskidåkning.