F&S ordnar träningsfest för #nollkroppshets

kroppshets friskis svettis sergels torg
Så här såg det ut i oktober när hundratals gympade med F&S mot kroppshets på Sergels torg.
I oktober ordnade Friskis&Svettis en jympa-demonstration på Sergels torg, för rörelseglädje och mot kroppshets.
I kväll fortsätter kampanjen #nollkroppshets då det blir afterwork och träningsfest på F&S City klockan 16–20.

– Tanken är att man ska träna för att må bra och vara frisk, men vi har samtidigt misstänkt att många känner en hets. Det räcker inte att träna tre gånger i veckan utan man måste göra en Ironman och lägga upp snygga bilder. Många känner att man måste vara snygg för att ens våga gå och träna. Det finns en kroppshets, och det är inte så konstigt med de skeva kroppsideal vi matas med hela dagarna, sa Josefin Engfeldt på Friskis&Svettis inför manifestationen på Sergels torg den 6 oktober.

Sämre kondis än på 20 år

Den senaste forskningen visar att svenskarnas kondition är sämre än på 20 år. Samtidigt visar en Sifo-undersökning som F&S har gjort att många låter bli att tränar för att det upplevs som tråkigt och jobbigt – och dessutom upplever många prestationshets från sin omgivning kopplad till träning.

Det vill F&S ändra på och bjuder därför in till träningsfest på temat #nollkroppshets på anläggningen i city, Mäster Samuelsgatan 20, klockan 16–20 i dag fredag.

Rumpskak till reaggaeton och jympa till k-pop – bland annat

Passa på att riv av ett träningspass på väg till fredagsmyset, uppmanar F&S. Under kvällen erbjuds lite kortare versioner av flera populära träningspass. Det blir exempelvis rumpskak till reaggaeton, jympa till k-pop, och chans att testa fysisk teaterlek.

27 procent av dem som inte gillar träning har inte hittat sin träningsform. Tanken med träningsfesten på F&S City är bland annat att fler ska hitta rätt, och därmed hitta sin lust till träning.