Ormstatalang klar för spel i hockey-VM

Som 14-åring drömde Michelle Löwenhielm om att spela OS med damkronorna.

Nu är den tidigare Ormstaspelaren en god bit på väg.

Förra tisdagen presenterade Niclas Högberg sin VM-trupp. Kvällen var en av de största i Michelle Löwenhielms hockeykarriär.

– Jag är så lycklig. Så klart hoppades jag, ändå känns det otroligt. Jag såg det på nätet och ville sedan berätta för alla.

Hon har den gångna säsongen fått debutera i senior­landslaget och var in i det sista en av AIK:s matchvinnare. I SM-slutspelet fick AIK respass av Munksund-Skuthamns SK i kvartsfinalen. Michelle gjorde båda målen i ena matchen och ett i det andra – totalt tre av sju.

– Jag tycker att jag stadigt har utvecklats och så borde det väl vara. Att komma med till VM kan man ändå inte tänka sig förrän det är klart, säger Michelle Löwenhielm

Niclas Högberg hade tidigare Michelle i U18-landslaget, och när han i höstas tog med henne i damkronorna var han trygg i att hon skulle utvecklas.

– Hon är ett råämne, en väldigt stor talang. Ger man henne en utmaning så löser hon den. Jag gillar hennes inställning och vinnarskalle, säger förbundskaptenen.

Innan samlingen i söndags och avresan i måndags fick Michelle förklara situationen för lärarna. Eftersom hon går på AIK:s hockeygymnasium lär det knappast ha vållat några problem.

– Vi siktar på att ta hem en medalj.

Brons?

– Hellre en annan medalj. Vi ska ta match för match och gå så långt vi kan.

Löwenhielm är yngst i truppen med sina 17 år. När TV4-sporten 2010 gjorde ett inslag om då 14-åriga Michelle kallades hon ”nästa generations största talang”.

Nu kan generationsväxlingen ha börjat.