Välj ditt område
Spånga/Bromsten bandy
Spånga/Bromstens BK. Oscar i rosa målvaktströja, Lukas tvåa från vänster i främre raden.
Lukas Ahlqvist
Lukas Ahlqvist.
Oscar Löfström.
Oscar Löfström.

Järfällakillar uttagna till P15-landslaget

Sport Bandymetropoler som Edsbyn och Västerås dominerar truppen när P15-landslaget tar sig an Finland i ett dubbelmöte i helgen. Men där finns katter bland hermelinerna – så som Spånga/Bromstens Oscar Löfström och Lukas Ahlqvist från Järfälla.

– Klart att det är fler från Hälsingland och sådana ställen, men vi har ett gäng som är bra i Stockholm också. I den första samlingen var vi omkring tio stockholmare, säger Lukas Ahlqvist.

Då, i december, kallade förbundskaptenerna cirka 100 pojkar födda 2002 till ett första läger för spelare i det blivande P15-landslaget.

30 av dem tog sig vidare och kallades till nästa läger, i Västerås den 8–10 januari.

Slutligen togs 14 utespelare och två målvakter ut i den första blågula matchtruppen för 2002:or, som möter Finland i en dubbellandskamp den 4 och 5 februari.

Tre av dem som tog sig hela vägen är från Stockholm. Utöver Hammarby IF:s Johan Hannegård handlar det om två Järfällakillar, anfallaren Lukas Ahlqvist och målvakten Oscar Löfström, som till vardags är lagkamrater i Spånga/Bromstens BK.

Förbundskaptenerna Göran Boström och Daniel Skarps bedömer sitt lag som ”väldigt skridskostarkt” och målet är att möta Finland med fart och tyngd.

– I truppen finns spelare med olika egenskaper. Vi har kraftfulla spelare, bollkonstnärer, skarpskyttar, snabbskrinnare och finlirare, säger Göran Boström.

Lukas – vilken kategori tillhör du?

– He he, jag är snabb på skridskorna. Jag spelar bollen rätt och kommer med bra fart, säger Lukas Ahlqvist.

Första landskampen spelas i Helsingfors på lördag, klockan 12 svensk tid. Andra matchen spelas på Sollentunavallen klockan 13 på söndag.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Syskonen som trycker tröjor på sommarlovet

Nyheter

Söderortsbor fick inte sin post

Nyheter

Vittne: ”Någon drar vapen och börjar skjuta”

Nyheter

Ensamkommande barn skickas till Lappland

Nyheter

Grannar sprang ifrån mordplatsen

Odenplan
Nyheter

Hissfiasko i Citybanan-bygget: ”Jätteledsna”