Österåker har inlett med segrar

Österåker har öppnad fotbollssäsongen med två raka division 4-segrar.
Österåker har öppnad fotbollssäsongen med två raka division 4-segrar.
IFK Österåker har inlett division 4-säsongen på bästa sätt. 2–0 mot Spånga i premiären följdes upp med 6–2 på bortaplan mot IFK Viksjö.

- Siffrorna är i underkant. jag var arg efter första halvlek. I andra spelar vi bra, säger tränaren Görgen Åberg.

Österåker vaknade för sent i fjol och lyckades trots en bra spurt inte greja nytt division 3-kontrakt. Görgen Åberg har fått behålla stommen, kunnat fylla på med talanger från egna led och är väldigt nöjd med den breda truppen.

– Vi är obesegrade i år. Vi vann alla träningsmatcher och har slagit ut två division 3-lag i Stockholm Cup, trots att vi missat bonusstraffen i båda de matcherna.

Och seriestarten är lika angenäm för IFK-tränaren. 2-0 mot Spånga i premiären följdes i lördags upp med 6-2 mot Viksjö.

– Vi kunde gjort tio mål, siffrorna är i underkant. Det hör inte till vanligheten men jag var arg efter första halvlek och röt i.

Spelarna svarade med fyra mål på en halvtimme och matchen var över. I Tabellen delar Österåker serieledningen med Djursholm.

– Vi har inget uttalat mål att ta oss direkt tillbaka till division 3, utan en mer tråkig ”vinna varje match”-målsättning. Klarar vi det så går vi ju upp, säger Görgen Åberg, som trots den positiva säsongsinledningen har en del skador som stör.