Östergren lägger favoritskapet på Grimsta

Roger Östergren ser Grimsta som favorit i derbyt mot hans Rotebro.
Roger Östergren ser Grimsta som favorit i derbyt mot hans Rotebro.
Grimstas Kalle Berglund är tillbaka efter en hösts proffsspel i Schweiz.
Grimstas Kalle Berglund är tillbaka efter en hösts proffsspel i Schweiz.
På lördag tar serietvåan Rotebro IS emot femteplacerade Grimsta AIK i division 1-innebandyn och det är två formlag som duellerar i Sollentuna sporthall.

Allra första seriederbyt mellan Upplands Väsby- och Sollentuna-klubben slutade 7–7 den 8 oktober. Därefter har Rotebro varit det aningen stabilare av grannlagen, men senaste två månaderna är Grimsta obesegrat i sju matcher. Bara fyra poäng skiljer lagen åt och Väsbylaget har under juluppehållet fått hem Kalle Berglund från proffsspel i Schweiz. Kalle debuterade i lördags med ett mål och ett assist när Rasbo besegrades med 9–4.

Samtidigt vann Rotebro bortamatchen mot Strömsbro med 7–4. Marcus Mildenberger låg med två mål bakom första rycket och för avgörande rycket tog Niclas Johansson Bräck och Sebastian Hellqvist ansvaret.

– Vi gör en dålig match, hittar inte rätt i banan och kan vara glada att det inte var ett bättre lag vi mötte, säger tränaren Roger Östergren.

Inför derbyt ser han Grimsta som favorit.

– Grimsta ska vara favorit. Det är seriens klart starkaste lag och med Kalle Berglunds hemkomst kan de matcha en hel femma med SSL- och landslagsrutin. Det blir en hård nöt för oss att knäcka, samtidigt en inspirerande utmaning, säger Rotebrotränaren.

Kalle Berglund bollar i sin tur över favoritskapet på Rotebro.

– Vilken säsong de gör. Rotebro har övertygat och blir inte alls en lätt nöt för oss.

Kalle hade flera anledningar att vända hem efter en halv säsong i UHC Grunematt, främst familjeskäl.

– Jag kände att jag inte kunde offra mer än jag gjort. Jag har lite dåligt samvete gentemot Grunematt, men de visste om förutsättningarna.

– Vi hade något på gång i Grimsta redan förra säsongen. Nu har ytterligare steg tagits och det kittlar att hoppa på igen. Jag är speciellt glad över att övergången hann bli klar innan derbyt. Jag hade inte spelat på tre veckor innan matchen mot Rasbo, med några träningspass ska det förhoppningsvis kännas bättre på lördag, säger Kalle Berglund.