ANNONS

Övergång upprör Väsby Hockey

En konflikt är under uppsegling mellan Sollentuna HC och Väsby Hockey sedan Sollentuna värvat Väsbys lagkapten Ludwig Ekman.
ANNONS

På måndag, den 28 december, möts Sollentuna och Väsby i östra hockeyettan. Det kan bli en match med extra känslor sedan Sollentuna idag presenterat Ludwig Ekman som nyförvärv. ”Ludde” har i höst varit Väsbys lagkapten och tränaren Andreas Paulsson var i eftermiddags ovetande om övergången.

– Jag har i några dagar sökt Ludde utan att få kontakt, säger Väsbytränaren.

– Det låter märkligt att ”Pålle” inte skulle veta, säger Sollentunatränaren Mikael Erdtman. Ludde ska som jag förstått saken ha packat sina grejer och lämnat Väsby härom veckan. Vi har hur som helst skickat in en elektronisk övergång till förbundet. Men inget är klart förrän Väsby skrivit på, så fungerar det.

Göran Lilja, ledamot i Väsbys A-lagskommitté, är förvånad. Han har samtalat med Ludwig Ekman, men inte de senaste dagarna.

– Ludwig har velat lämna Väsby Hockey och bland annat talat om studier som en anledning. Jag har tydligt deklarerat att han tillhör Väsby och att vi vill ha honom kvar.

När Sollentuna HC gick ut med nyheten fick Göran Lilja flera samtal.

– Jag visste ingenting om en övergång till Sollentuna innan det började ringa. Jag har inte lovat Ludwig Ekman att han kan gå till en annan förening, vilket det framstår som i texten på Sollentunas hemsida. Jag har sagt att vi får försöka lösa saken, om han vill gå till en annan klubb, men att han först ska höra av sig till oss. Att han nu skrivit på för en seriekonkurrent gör att det här är långtifrån klart, säger Göran Lilja.

Mitti.se har sökt Ludwig Ekman utan framgång.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.