AIK:s overkliga otur – Oscar också skadad

Oscar Linnér AIK
AIK:s målvakt Oscar Linnér på träningsanläggningen i Karlberg.
Oturen med skador fortsätter att grina AIK i ansiktet. Efter en rad tunga skador i backlinjen var det i dag målvakten Oscar Linnérs tur. 21-åringen drabbades av en knäskada på dagens träning och efter undersökningen står det klart att han inte kan spela mer före sommaruppehållet.

– Vi har fått en bra start på allsvenskan, vi har släpp in minst mål, är obesegrade och vunnit våra hemmamatcher. Det känns givetvis helt värdelöst att kliva av skadad nu, men jag tänker inte titta i backspegeln utan ska lägga mitt fokus på att så snart som möjligt ta mig tillbaka, bli skadefri och starkare än någonsin, säger Oscar Linnér till AIK fotbolls hemsida.

Eländet började redan i höstas

AIK som klubb har drabbats overkligt hårt av svåra skador och andra tunga avbräck den senaste tiden. I höstas tvingades backen Daniel Sundgren till ett långt uppehåll på grund av en propp i lungan. Han är nu tillbaka i startelvan, men precis före den allsvenska starten tvingades i stället veteranen och AIK-ikonen Nils-Eric Johansson avsluta karriären på grund av att man upptäckt en avvikelse på hjärtat.

Lägg till det att Jesper Nyholm – också han försvarare – bröt benet i cupmatchen mot Örebro SK, och missar hela säsongen 2018, plus att nye backen Joel Ekstrand dras med en efterhängsen skada och ännu inte spelat match för AIK.

Två skadade sig mot IFK Göteborg

I senaste matchen, mot IFK Göteborg i söndags, åkte dessutom wingbacken Robert Lundström – som inlett säsongen på ett strålande sätt – på en korsbandsskada som håller honom borta resten av säsongen. Även anfallaren Stefan Silva tvingades utgå skadad, men i hans fall räknar AIK med att några veckors rehab ska räcka.

Och på dagens träning sällade sig alltså Oscar Linnér till den stora skaran indisponibla AIK-spelare. Han kommer att ånga resten av våren åt rehab för att kunna starta upp med laget efter ledigheten, meddelar AIK Fotboll.

Lillebror Linnér har flyttats upp

– Ännu en ovälkommen skada, vi drabbas hårt som lag just nu men våra tankar är i denna stund så klart hos Oscar. Till dess att Oscar är tillbaka i kollektiv träning så flyttar vi upp Samuel Brolin från U19-truppen i permanent träning och full konkurrenssituation i A-truppen, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Från U19-truppen har även Albin Linnér, yngre bror till Oscar, flyttats upp som en konsekvens av skadan på Robert Lundström.

– Albin Linnér kommer att träna fullt ut med AIK A framöver, säger Björn Wesström.

Sirius hemma på fredag

Nästa match för AIK är IK Sirius hemma på Friends Arena, klockan 19 på fredag den 27 april.