Min lokala hjälte

Överlägsna Österåker avslutade storstilat

Max von Schleebrügge i IFK Österåker, fotboll,
Max von Schlebrügge gjorde första målet när IFK Österåker avslutade seriespelet med 5–1 mot Spånga IS i fredags.
IFK Österåker säkrade seriesegern i division 4 Stockholm norra redan i den 18:e omgången i och med 5–0 mot Hässelby SK. Nu är serien färdigspelad och IFK avslutade starkt med storseger mot serietvåan Spånga IS i fredags.

Redan i början av september, med fyra omgångar kvar kunde IFK Österåkers herrar fira sitt avancemang till division 3. Därefter spelade man oavgjort i två matcher innan laget hoppade på vinnartåget igen och avslutade med 7–3 mot IFK Viksjö och 5–1 mot Spånga IS i de två sista omgångarna.

IFK Österåker har varit helt överlägsna i fyran i år med 19 segrar och endast en förlust på 22 matcher – och enorma målskillnaden 80–32.

Trots att tvåan i tabellen stod för motståndet i sista omgången slutade matchen med storseger för IFK Österåker, 5–1, sedan Max von Schlebrügge inlett målskyttet med 1–0 i den 22:a minuten.

En bred trupp, nyförvärv som direkt levererade trots att de flesta inte spelat på högre nivå än division 5 tidigare, och en stark lagkänsla är tre av faktorerna bakom framgången, enligt Daniel Kjernholm, sportchef i IFK Österåker FK.