Özcans sista chans att stoppa derbyspöket

Özcan Melkemichel tränare Djurgården fotboll
Özcan Melkemichel, tränare Djurgården.
Özcan Melkemichel.
Özcan Melkemichel.
Özcan Melkmichel, tränare, Djurgården fotboll.
Özcan Melkemichel.
Djurgårdens derbyspöke.
Djurgårdens derbyspöke fyller 6 år den 19 september. Den 24 september kan man stoppa det.
Före säsongen lovade Özcan Melkmichel Djurgårdsfansen en seger i ett derby. Matchen mot Hammarby den 24 september är säsongens sista chans.
– Jag står fast vid mitt ord – nu går vi för guldet, säger han.

Den 19 september fyller Djurgårdens derbyspöke sex år. Seger med 1-0 mot AIK på Råsunda 2011 är nämligen senaste segern för blåränderna i ett derby.

Den 24 september när Djurgården tar emot Hammarby på Tele2 Arena får alltså Özcan Melkemichel sista chansen att infria sitt löfte.

Årets tre första derbyn har slutat med två förluster och en oavgjord.

– Vi har ju en chans till i alla fall. Jag har lovat en seger och det står jag fast vid, säger Djurgårdstränaren.

När han ska förklara resultaten säger han att ”fotboll är väldigt komplext”.

– Mot AIK senast låg vi under med 1-0, fick in 1-1-målet och det var inte långt ifrån att Badji ordnade segern åt oss. Hammarby hade vi väldigt bra kontroll på i 55 minuter sedan spelade vi inte tillräckligt bra och då vann de. I första derbyt mot AIK fick de sin 1-0-ledning, spelmässigt var vi bättre än AIK men vi fick ingenting med oss. Nu hoppas vi att vi får det lilla, lilla flytet som krävs i matchen mot Hammarby. Vi ska göra allt för att vinna den matchen och hålla det jag lovat. Det blir tufft men vi ska göra allt.

Djurgården har hur som helst medvind och kommer till mötet som ett topplag. Chansen till SM-guld finns fortfarande. I början av säsongen var målet att placera sig bland de fem främsta i allsvenskan. Nu är siktet inställt på topp-3 och en kvalplats till antingen Champions League eller Europa League.

– Efter sommaruppehållet kände vi att vi är tillräckligt bra för att slåss om Europaplatserna. Vi ska göra allt för att vara med i racet om guldet också, säger Özcan Melkemichel.

Vad betyder det för dig om ni lyckas ro hem en derbyseger?

– Först och främst är tabellplaceringen viktigast – att vi når en Europaplats är nummer ett. Sedan är Hammarbymatchen en del i det här. Det har varit mycket känslor efter derbyförlusterna. Nu tog vi ett steg framåt mot AIK och kryssade – nästa steg blir att vinna.

Fakta

Bor i Södertälje

Namn: Özcan Melkemichel.

Ålder: 49 år.

Bor: Södertälje.

Yrke: Fotbollstränare i Djurgården.

Aktuell: Möter Örebro på lördag klockan 16.00 på Tele2 Arena, IF Elfsborg på tisdag klockan 19.00 på Borås Arena. Lördagen den 24 september klockan 15.00 väntar Hammarby på Tele2 Arena i säsongens sista Stockholmsderby i allsvenskan.

Fakta

Özcans derbyn med Djurgården

22 maj, Djurgården-AIK, Tele2 Arena, 0-1.

4 juni, Hammarby-Djurgården, Tele2 Arena, 3-1.

27 augusti, AIK-Djurgården, Friends Arena, 1-1.

Säsongens sista derby:

24 september, klockan 15.00, Djurgården-Hammarby, Tele2 Arena.