På lördag kan Sollentuna FK bli ett division 1-lag

Mikael Thorstensson klubbchef i Sollentuna FK.
Mikael Thorstensson klubbchef i Sollentuna FK.
Sollentuna FK har slagits i toppen av division 2 så gott som varje år sedan 2008, utan att ta steget upp i ettan. I år ser man ut att lyckas – kanske redan i morgon lördag.

– Vi fokuserar bara på vår egen match i morgon. Men visst, vi är medvetna om förutsättningarna, säger Mikael Thorstensson, klubbchef och lagets bäste målskytt med sina 15 fullträffar hittills i division 2 norra Svealand.

Förutsättningarna är att Sollentuna leder serien sex poäng före Karlbergs BK när tre omgångar återstår. Det innebär att seriesegern – och avancemang till division 1 – säkras om Sollentuna besegrar Värmdö IF borta samtidigt som KB tappar poäng i sin bortamatch mot Skiljebo SK.

– Vi ska bara se till att vinna. Då vet vi att vi åtminstone har möjlighet att avgöra själva på hemmaplan mot Håbo i nästa omgång, säger Mikael Thorstensson.

Ni har varit med i toppstriden flera säsonger i rad. Varför har det – även om det inte är klart ännu – gått ännu bättre i år?

– Det är inget revolutionerande. Årets trupp är den starkaste vi haft hittills och så har vi haft kontinuitet på ledarsidan med Christer Matlasson som gör sitt andra år som tränare. Och så kom vi in i en segerrad och segrar ger självförtroende, säger Mikael Thorstensson.

Värmdö IF–Sollentuna FK börjar klockan 14 i morgon, den 1 oktober. Skiljebo–Karlbergs BK har avspark en timme senare.