Paff poängkung vill slåss om guldet

Kim Nilsson leder poängligan och AIK serien. Han har producerat tio mål och elva assist på de inledande sju matcherna.
Kim Nilsson leder poängligan och AIK serien. Han har producerat tio mål och elva assist på de inledande sju matcherna.
AIK leder svenska superligan i innebandy, och Kim Nilsson poängligan.

Han är själv förvånad.

– Jag brukar börja ­producera andra halvan av serien – kul att jag har hittat formen ganska fort.

Efter förlust i premiären mot Sirius har AIK sex raka segrar.

Laget vann klart med 8–4 i seriefinalen mot Storvreta förra måndagen. Kim Nilsson stod för ett mål och två målgivande passningar och toppar nu poängligan.

Totalt har han gjort tio mål och elva assist på de inledande sju matcherna.

– Jag brukar börja producera efter första halvan av serien. Nu har jag satt fart med en gång. Det är extra kul att leda poängligan när vi leder serien, det gör att jag får bra självförtroende och det ska ju spelare i ett topplag ha. Nu gäller det att bibehålla formen.

Men han är inte vilse på toppen. Han vann poängligan redan 2010.

– Det var första gången någon AIK:are vann poängligan så det var förstås roligt.

Siktar du på att vinna den igen?

– Så länge det bidrar till att vi vinner allting så gör jag gärna det. Men genom våra nyförvärv har vi tre femmor som verkligen går in och levererar och producerar väldigt bra. Tidigare har vi bara haft en eller två.

Han framhåller nyförvärv som Patrik Hagberg från Caperiotäby, Simon Jirebeck från Trollbäcken och Kevin Björkström från Helsingborg som viktiga för framgångarna.

– Vi har en bredare trupp än de två senaste åren och därmed blir konkurrensen bättre på träningarna. Alla krigar om en plats och den inställningen tar vi med oss ut på matcherna.

Kim Nilsson har spelat med i stort sett samma femma de två senaste säsongerna. Backarna Kevin Lieback Asp och Alexander Egebrant samt centern Karl-Johan Iraeus (tidigare Nilsson).

– Det är vänsterforwarden som har växlat. Jag har spelat med både Kevin Björkström, Kevin Lundgren och Andreas Dahlkvist. Men det känns att vi hittar varandra. Jag vet hur mina kollegor vill komma i olika situationer det är en stor fördel att vi kan hålla de här formationerna.

Förra säsongen ledde AIK serien efter de två första omgångarna men missade till slut slutspelet för andra året i rad. Men Kim Nilsson är inte rädd för en repris.

– Vi har mer koll på bitarna nu och kan kontrollera matcher på ett annat sätt. Jag vet av erfarenhet att det kommer att komma en dipp. Det gäller bara att jobba sig ur den och hitta tillbaka till den känslan som vi har haft.

Vad är målsättningen?

– Vi har ju missat slutspel två år i rad så en stor målsättning är att ta oss till slutspel. Självklart vill vi gå hela vägen. Vi har vunnit mot Storvreta och Varberg och visat att vi absolut kan vara med och slåss om guldet i år.

Fakta

Kryddar sin spagetti ”ganska enkelt”

Namn: Kim Nilsson.

Ålder: 25 år.

Bor: Solna.

Familj: Frun Josefin, 23 år.

Mat: ”Jag gillar pasta överlag. Jag gör spagetti och köttfärssås ganska ofta. Jag kryddar ganska enkelt: salt, peppar och vitlök – ibland med tomatpuré med vitlökssmak. Jag tar vad jag känner för och har hemma.”

Aktuell: Serieledaren AIK:s poängkung i svenska superligan. Möter Pixbo Wallenstam borta på söndag. Nästa hemmamatch i Solnahallen är mot Växjö den 17 november.