Min lokala hjälte

Pascals pojkar är morgondagens stjärnor

Pascal Simpson, Vasalunds IF, fotboll.
Vasalunds herrar tog sin nionde raka seger, 3–0 mot Umeå FC i söndags, och leder division 1 norra före BP med fem omgångar kvar. Nu har tre av lagets spelare tagits ut till Morgondagens stjärnor – en match för de bästa division 1-spelarna under 20 år.

För tionde året i rad arrangeras Morgondagens stjärnor. De bästa unga spelarna från division 1 norra möter de bästa från division 1 södra. Alla är födda 1997 eller senare.

Nu har tränarna för norrlaget – Vasalunds IF:s Pascal Simpson och Västerås SK:s Leif Berg – tagit ut truppen till matchen, som spelas i Jönköping den 20 november.

De båda topplagen Vasalund och Brommapojkarna bidrar med tre spelare vardera. I Vasalund handlar det om 19-årige Rager Rebandi, 19-årige Ilija Jurkovic, och 18-årige Luka Dobrijevic.

Målvakten Rager Rebandi kom från AIK inför årets säsong.

– En otroligt duktig närspelsmålvakt, väldigt modig. Det han behöver förbättra är luftspelet, som många unga målvakter, att äga sitt straffområde, säger Pascal Simpson.

Ilija Jurkovic är en snabb yttermittfältare som även han kom från AIK i år.

– Han har en väldigt hög högstanivå med en otroligt fin vänsterfot och ett bra steg. Det går undan när han sätter fart. Skulle behöva förbättra defensiven, men har annars alla kvaliteter som behövs för att gå riktigt långt.

Innermittfältaren Luka Dobrijevic har även han spelat i AIK, men har de senaste säsongerna tillhört Vasalund. Han sänkte sin gamla klubb med ett drömmål då Vasalund slog AIK med 5–4 i en träningsmatch i våras, och han hoppade in och satte avgörande 3–0 mot Umeå i söndags.

– Luka är en spelare som Vasalund tror väldigt mycket på. Hans styrkor är spelförståelsen och hans fina passningsfot. Dessutom har han ett bra skott och en bra inställning till fotbollen, säger Pascal Simpson.

Vasalunds bäste målskytt i år med 12 mål i norrettan, Ekin Bulut, är född 1996 och var därför inte aktuell för Morgondagens stjärnor.

– Det är tufft att vara för gammal när man är 20, men jag tror att han mår ganska bra just nu ändå, säger Pascal Simpson.

Vasalunds nästa seriematch spelas på söndag klockan 17 borta mot Enskede IK.