Min lokala hjälte

Patric Hörnqvist Stanley Cup-mästare

Patric Hörnqvist på en landslagsträning i Segeltorp.
Patric Hörnqvist på en landslagsträning i Segeltorp.
Sollentunabon Patric Hörnqvist är Stanley Cup-mästare. Pittsburghforwarden som tidigare spelat med Djurgården och Väsby avgjorde finalen mot San Jose i natt genom att göra 3-1.

Pittsburgh hade 2-1 i finalen men San Jose jagade en kvittering och tog ut målvakten. Då fick Patric Hörnqvist en passning från lagkaptenen och superstjärnan Sidney Crossby. Svensken tog sig över blå linjen innan lyckades sätta pucken i det tomma målet.

– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv som när jag hade pucken på bladet. Men jag insåg att jag hade tid och kunde sikta och den satt. Det var helt otroligt skönt, säger han till Sportbladet.

Målet innebar 4–2 i finalserien och eftersom en finalserie avgörs i bäst av sju matcher var Stanley cup-pokalen Pittsburghs.

Patric Hörnqvist hade spelat sex säsonger i Nashville Predators när han inför säsongen 2014-15 gick till ”pingvinerna”.

29-årigen som är uppväxt i Rotebro började annars sin karriär i kvartersklubben Gillbo. Sitt genombrott fick han som tonåring i Väsby Hockey. Och när Väsbytränaren Charles ”Challe” Berglund vände hem till till Djurgården tog han med sig Bengan som blev en tongivande poänggörare under tre säsonger i SHL-klubben.

Under NHL-lockouten 2012-2013 återvände han till Djurgården och gjorde tio matcher för klubben i hockeyallsvenskan.