ANNONS

Paulsson: Tierp på onsdag är en nyckelmatch

Andreas Paulsson ser flera hinder på vägen mot play off.
Andreas Paulsson ser flera hinder på vägen mot play off.
Väsby Hockey tog en i bottenstriden nödvändig seger mot Sollentuna HC och har sju poäng upp till play off-spel.

– Vi behöver gå rent samtidigt som Åker/Strängnäs och Haninge tappar poäng, säger tränaren Andreas Paulsson med tvivel i tonfallet.
ANNONS

Johan Wiktorssons matchvinnande 3–2-mål i slutperiodens tredje minut var viktigt för den stukade Väsbytruppen.

– Jag är inte nöjd med spelet, men såklart med segern. Vi slarvar. Kan spela mer fysiskt och konstruktivt, men är lata och gnälliga, säger tränaren Andreas Paulsson efter tre poäng mot Sollentuna HC i söndags kväll.

Väsby är i ett prekärt mellanläge i östra vårettan. En seger ger känslan att man kan blanda sig i toppstriden, en förlust att man är indraget i bottenstriden. Väsbytränaren ser onsdagens match mot Tierp som nyckeln till att undvika stress runt nedre kvalstrecket, strecket som tvingar de två sista lagen att i kval hålla sig kvar i hockeyettan.

Tierp har hittills inte tagit en enda poäng i fortsättningsserien, Paulsson är ändå inte säker på att man enkelt får med sig tre poäng från Norduppland.

Blir det vinst kan siktet riktas mot topptrion Åker/Strängnäs, Haninge och Hammarby. Två måste passeras om det ska bli play off. Avståndet upp till Åker/Strängnäs är nio poäng och det är sju till Haninge. Och Paulsson håller Haninge som seriens bästa lag.

– Vi ska möta alla tre och de ska möta varandra inbördes. Så chansen finns. Min bedömning är att vi behöver gå rent – vinna våra sex matcher – samtidigt som resultaten i övrigt går vår väg. Det blir tufft, säger Andreas Paulsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.