ANNONS

Payback time för Patrik

Han har tävlat för Hässelby SK i tio år. Nu vill Patrik Sjöö ge tillbaka till klubben genom att ta hem vinstpotten i SVT-produktionen ”Atleterna”.

– Då kan de satsa på något nytt för pengarna, säger sprintern.
ANNONS

Än så länge är Patrik Sjöö en relativt okänd friidrottare. Men på hemmabanan vet de flesta vem sprintern är, något som märks inte minst på uppvärmningen inför ett träningspass på Hässelby IP.

”Heja Patrik!”, ropar barnen i friidrottsskolan från gräsmattan som omringas av löparbanorna när han tar dagens första kliv.

– Det är ju kul att höra barnen ropa på mig, det har de gjort förut också, men jag får höra ännu mer nu när alla vet att jag ska vara med i programmet, säger Patrik Sjöö.

Välkänd på hemmaplan alltså, men snart kan 23-åringen även räkna med att bli igenkänd på andra platser.

Den 22 augusti är det nämligen premiär för andra säsongen av SVT:s ”Atleterna” där Patrik Sjöö är en av deltagarna.

Inspelningen skedde redan i våras och trots att han redan vet hur det gick är Patrik spänd inför visningen av första programmet.

– Det har varit en rolig erfarenhet. Jag har aldrig varit med i något tv-program och aldrig blivit inkastad bland nya människor som man är så nära under en så lång period. Man bodde och tränade med varandra hela tiden. Det var en bubbla man hamnade i.

Under tre veckors tid tävlar 16 hårdsatsande idrottare, i par om en kille och en tjej, i en mängd olika sporter. Successivt slås de ut en efter en, och vinnarparet får dela på vinstsumman på 250 000 kronor – pengar som skänks till en valfri idrottsklubb.

I Patriks fall skulle vinsten gå till Hässelby SK.

ANNONS

– Jag har ju tränat och tävlat en hel del här, tagit några junior-SM-medaljer och fått ganska mycket av klubben som träningsbidrag och annat. När jag fick veta att man kunde bidra med pengar så tänkte jag att det var en bra möjlighet för mig att ge mer än bara ett tack tillbaka, säger Patrik och tillägger:

– Då kan de kanske satsa på något nytt som de kanske har velat utveckla.

Patrik har främst tävlat i 400 meter och nått de flesta av sina framgångar i den grenen.

Men genom åren har han också haft problem med skador i form av bland annat stukningar, bristningar och överansträngningar.

Nu är kroppen dock i bra skick och redan nu laddar han för fullt inför inomhussäsongen.

– Just nu är jag skadefri, men jag kommer inte att tävla något utomhus i sommar. Det blir bättre om jag – tidigare än de flesta andra – börjar bygga upp mig för att komma i gång till inomhussäsongen. Men skadar jag mig igen så är det tveksamt om jag orkar motivera mig själv till att fortsätta elitsatsningen på friidrott.

Men det är först till vintern. Nu kretsar det mesta kring hans medverkan i ”Atleterna”.

– Jag tror att folk kommer se mig som skön kille som bjuder mycket på sig själv. Men jag gillar ju att tävla också så man får nog se lite olika sidor hos mig. Jag kan vara ganska avslappnad och det kan se ut som att jag bara glider runt, men när det väl gäller något så är jag bra på att fokusera och skita i allt annat, säger Patrik Sjöö.

I våras deltog tidigare skadedrabbade Patrik Sjöö i SVT:s tävlingssprogram Atleterna, men nu är han skadefri och tränar för fullt inför inomhussäsogen

Programledare för Atleterna är Kajsa Bergqvist, Malin Olsson och bandyikonen Pelle Fosshaug.

Fakta

Har SM-brons på 400 meter

Namn: Patrik Sjöö.

Ålder: 23.

Bor: Järfälla.

Friidrottsgren: Sprint, satsar främst på 400 meter men springer även 100 och 200 meter.

Klubb: Hässelby SK.

Meriter: SM-brons i 400 meter (inomhus), JSM-guld i 800 meter stafett, JSM-brons 400 meter, femma på nordisk juniorlandskamp.

Aktuell: En av 16 delagare i SVT:s produktion ”Atleterna”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.