ANNONS

Nytt pengaregn över glada gymnaster

Tyresögymnasterna visar upp sina konster och en fet check.
Tyresögymnasterna visar upp sina konster och en fet check.
Tyresögymnastiken har många supportrar. 1 548 personer har kryssat för klubben när de spelat hos Svenska Spel.
Tack vare detta får gymnasterna drygt 118 000 kronor.
ANNONS

Anders Swalander är en nöjd chefstränare i Tyresögymnastiken.

– Vi blir lika glada varje år när vi nås av nyheten att vi kommer få en ny utbetalning från Gräsroten! Föregående år använde vi pengarna till att vidareutbilda våra ledare, och vi kommer att göra detta även i år för att främja våra fantastiska ledare, säger han i ett pressmeddelande.

Hammarby i topp

Det är genom Svenska Spels initiativ ”Gräsroten” som Tyresögymnastiken fått pengarna. Det är spelarna själva som får kryssa i tre favoritföreningar, och de som har flest supportrar får mest pengar. Föga överraskande toppas Stockholms läns lista av fotbollsklubbarna Hammarby, AIK och Djurgården som får miljonbelopp.

Mer pengar 2015

Tyresögymnastiken ligger på nionde plats. Tack vare 1 548 supporterröster rinner det in 118 076 kronor i kassan. Så klart viktiga pengar, men inte lika mycket som 2015 då föreningen kammade in nästan 212 000 kronor från Gräsroten.

Gymnasterna står i särklass i Tyresö kommun när det gäller pengar från Gräsroten. Tvåa på listan är Tyresö FF som får 33 105 kronor och på tredje plats finns Hanvikens SK med 18 824 kronor.

Fakta

Totalt delas 50 miljoner kronor ut

”Gräsroten” är ett initiativ där Svenska Spel årligen delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och idrottsföreningslivet i Sverige.

Det är Svenska Spels kunder som helt och hållet bestämmer vilka föreningar som får dela på pengarna genom att ansluta sig till Gräsroten och välja upp till tre favoritföreningar.  Ju större insatser spelarna gör desto fler poäng kommer favoritklubben till godo.

I år har 486 474 personer sett till att 8 190 föreningar inom 71 idrotter får ta del av pengarna.

Källa: Svenska Spel
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.