AIK-pensionärerna får egen sektion på Friends

Alice Lundqvist, 93, och aktivitetssamordnaren Christina Salvatierra anländer med färdtjänst till Friends Arena inför matchen mot Gefle IF i september.
Alice Lundqvist, 93, och aktivitetssamordnaren Christina Salvatierra anländer med färdtjänst till Friends Arena inför matchen mot Gefle IF i september.
I september genomförde AIK en satsning på det äldre gardet. Bland annat lät man pensionärer i stället för barn marschera in tillsammans med spelarna inför matchen mot Gefle. Nu tar klubben nästa steg och lanserar en pensionärssektion på Friends Arena.

AIK:s pensionärskampanj till hemmamatchen mot Gefle blev en succé som uppmärksammades i både inhemsk och internationell media. Lokaltidningen Mitt i träffade ett gäng äldre damer från Attendo Frösunda äldreboende, som var några av många specialinbjudna till matchen.

– Jag funderade på om jag skulle orka, men så tänkte jag att jag vill vara med om detta, sa 93-åriga Alice Lundqvist då.

Nu gör AIK en mer långsiktig satsning på de äldre supportrarna. Pensionärer erbjuds en egen årskortssektion till nästa säsong.

”Sektionen har egen ingång med både rulltrappa samt hiss och ligger i närhet till färdtjänst, taxi och kommunala färdmedel i form av pendeltåg. I närhet till sektionen finns kiosker där du kan köpa fika och lättare förtäring i paus samtidigt som du bekantar dig med dina bänkgrannar”, skriver AIK Fotboll på sin hemsida.

Ett årskort till sektionen kostar 1 299 kronor, och försäljningen startar den 16 december.