ANNONS

Rebecca Peterson från Viksjö är Sveriges bästa tennisspelare

Rebecca Peterson, tennisstjärna från Järfälla, bor i Solna
Rebecca Peterson är tennisstjärnan från Viksjö. Åren i Järfälla TS ser hon tillbaka på med värme och hon minns roliga och givande år.
Rebecca Peterson är Sveriges bästa tennisspelare och rankad 43:a i världen.
Hon vann nyligen dubbla WTA-titlar i Kina.
Men tennisstjärnan minns fortfarande uppväxten i Viksjö och tennishallen i Järfälla med värme.
ANNONS

Det är en lång väg från Viksjö till Kina. Tidigare i höst reste Rebecca Peterson runt i Asien och tävlade mot tennisens just nu bästa spelare. Med sig hem fick hon inte en utan två WTA-titlar, damtennisens viktigaste vinster.

Men hon har inte glömt var allt började. När Mitt i träffar henne lyser hon upp när hon berättar om tiden i Järfälla TS som formade henne.

Spenderade mer tid i tennishallen än hemma

Rebecca Peterson

– Jag spenderade mer tid i tennishallen än vad jag gjorde hemma. Varje gång jag var klar i skolan så åkte jag direkt dit, det var där jag pluggade som bäst. Hade jag en ledig dag var det där jag ville vara med de andra och se när de tränade.

Tennis i generna

Med en pappa som var tennistränare och en syster som också spelade tennis var det ingen fråga om vad hon ville göra. Hon berättar att tennisklubben var en väldigt bra och rolig omgivning att befinna sig i om man som barn ville fortsätta med tennisen.

Klubben hade ett väldigt stort hjärta

Rebecca Peterson

– Det var en fantastisk miljö. Klubben hade ett väldigt stort hjärta när jag var yngre. Det var många spelare i många åldrar, men alla var liksom tillsammans på något sätt.

Kommer du ihåg första tävlingen?

– Jag vann inte ens min första tävling. Min syster fick göra en pokal till mig för att jag var så ledsen att jag inte vann den där första pokalen.

ANNONS

Siktet inställt som 11-åring

Hon växte upp i Viksjö, och 2007 träffade Mitt i det elvaåriga tennishoppet för en intervju. När hon får se intervjun skrattar hon och tycker att det är sjukt att se den. Men hon har läst den flera gånger tidigare.

2007 hoppades du på att vara proffs vid 19, blev det så?

– När jag var 19 år så vann jag en hel del i början där som gjorde att jag kunde ta mig uppåt. Så det var nog ändå ganska bra gissat. När jag var yngre så var jag väldigt bestämd på vad jag ville göra och jag visste precis att tennisen var det jag ville och det var inga konstigheter.

Rebecca Peterson, tennisstjärna från Järfälla, bor i Solna

Rebecca Peterson: ”Jag har alltid haft min pappa vid sidan av som har betytt väldigt mycket för mig och min satsning. Han har alltid varit väldigt mån om, framför allt när jag var yngre, att jag ville spela tennis och att inte han ville att jag skulle spela tennis”.

Fram tills februari i år bodde hon fortfarande i Viksjö med föräldrarna. Nu har hon flyttat till Solna, men det blir bara några veckor i Sverige om året för tennisproffset. Resterande tid är hon på resande fot för träning och tävling.

Har du några tips till unga tjejer i Järfälla som vill satsa på tennisen?

– Spela mycket spontanspel om du tycker att det är kul med tennis. Spela mot väggen och spela mycket med kompisar. Och tävla mycket, det är jätteviktigt.

I artikeln från 2007 står det att maskoten Nalle följer med på resorna utomlands.

Är Nalle fortfarande med?

– Nej, den har jag lagt ner. Den är inte med längre, det kanske är tur det på sätt och vis, säger hon och skrattar.