Pia Sundhage förlänger – leder Sverige över EM nästa sommar

Stocksundsbon Pia Sundhage har varit förbundskapten sedan 2012. Nu är det klart att hon stannar på posten under nästa år.
Stocksundsbon Pia Sundhage har varit förbundskapten sedan 2012. Nu är det klart att hon stannar på posten under nästa år.
Sverige har säkrat sin plats i EM i Holland nästa år. Och nu är det klart att det är Pia Sundhage som är förbundskapten även då. Stocksundsbon Sundhage hade kontrakt 2016 ut, men nu har det förlängts med ett år.

Redan när Pia Sundhage presenterade sin trupp till EM-kvalets två sista matcher klargjorde hon att hon ville stanna över EM. När EM-platsen säkrats sa hon att förhandlingar pågick och att hon sannolikt skulle leda Sveriges damlandslag ett år till.

Lagkaptenen Caroline Seger uttryckte samma kväll sitt stöd för Pia Sundhage.

– För mig är hon klockren. Jag hoppas att hon blir kvar. Det känns som att vi har något på gång. Det är onödigt att ändra på det, sa Seger till SVT Sport då.

Och nu är det alltså klart att Sundhages kontrakt förlängs ett år, över EM-året 2017, enligt SVT Sport.

– Fantastiskt roligt att få fortsätta att jobba med OS-silvermnedaljörerna. Jag är nöjd, glad, inspirerad och tacksam över den här möjligheten vi får tillsammans nu och vi kommer att satsa allt för att slåss om nya medaljer i Holland. I så fall tredje medaljplatsen på fyra försök, säger Pia Sundhage.

Närmast väntar två träningslandskamper, mot Iran den 20 oktober och mot Norge den 24 oktober. Själva EM-turneringen spelas 16 juli6 augusti nästa år.