ANNONS

”Pim-Pim” valde bort SM-finalen

Joachim "Pim-Pim" Johansson får kritik för att han inte var på plats när Salk spelade SM-final.
Joachim "Pim-Pim" Johansson får kritik för att han inte var på plats när Salk spelade SM-final.
Salk föll i SM-finalen i tennis - utan Joachim "Pim-Pim" Johansson i laget.

Nu kritiseras den forna världsnian för att ha prioriterat en uppvisningsmatch.
ANNONS

Salks herrar föll i SM-finalen i tennis mot Fair Play TK från Malmö. Sverigefyran Mikael Ymer saknades i silverlaget, liksom forne världsnian Joachim ”Pim-Pim” Johansson som nyligen gjorde tillfällig comeback.

– Vi ska vara nöjda ändå, final är inte dåligt. Hade vi haft med oss någon till spelare eller om Milos (Sekulic) hade vunnit sin singel hade det kanske gått annorlunda, säger Sverigeettan Elias Ymer som vann sin singelmatch till tennis.se.

”Pim-Pim” Johansson, som valde att spela en uppvisningsmatch i Sundbyberg i stället för att vara på plats i Malmö, får skarp kritik av tennisbloggaren Jonas Arnesen.

”Hans frånvaro i SM-finalen är ett bakslag för både SALK och för elitserien, men i mina ögon är Pim-Pim den största förloraren. Det här ger hans belackare ytterligare argument i påståendet att Joachim Johansson gör vad som är bäst för honom och att han sätter jaget före laget”, skriver han på arnesen-tennis.blogspot.com.

”Pim-Pim” försvarar sig på sin hemsida. Han hade sedan länge lovat sin goda vän och tidigare tränare Jörgen Gustafsson att ställa upp på en uppvisningsmatch på Tennispoolen i Sundbyberg i samband med hallens 20-årsjubileum.

”Jag lägger själv inte in någon värdering i vad som är viktigast, 20-årsjubileet eller SM-guld. Dock är det viktigast för mig att fullfölja mina åtaganden, vilket jag gjort i och med valet att fullfölja mitt åtagande med Tennispoolen”, skriver han på pimpimacemanagement.com.

SM-finalen hade han inte kunnat spela i vilket fall som helst eftersom han har problem med virus på sköldkörteln. Det hade blivit för tufft.

”Pim-Pim” ångrar dock inte sitt beslut att spela elitserien för Salk.

”Laget har gett mig så mycket glädje och gruppsammanhållning under sista veckorna, så det tar jag med mig utöver ett SM-silver (personbästa). Nu ser jag fram emot att bli frisk och återgå till att ”endast” vara tränare, skriver han.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.