ANNONS

Planer på gång för Ekholmsnäsbacken

Ekholmsnäsbacken. Arkivbild.
Ekholmsnäsbacken. Arkivbild.
Lidingö slalomklubb vill utveckla verksamheten i Ekholmsnäsbacken. Men här och nu ligger fokus på att få allt i ordning inför vintern. "Vi är en etablerad förening som gärna drar vårt strå till stacken", säger klubbordförande Gustaf Martin-Löf.
ANNONS

Förra veckan gick Lidingö stad ut med att Lidingö slalomklubb tar över driften av Ekholmsnäsbacken. Klubben, som har en lång historia i backen, är villiga att tillsammans med kommunen axla ansvaret för den, säger klubbordförande Gustaf Martin-Löf.

– Det är unikt att vi har en skidbacke på Lidingö på det sätt vi har. Då ska vi göra det bästa av det. Vi är en etablerad förening som gärna drar vårt strå till stacken för att få det här att fungera. Kommunen tillsammans med klubben och FreeSkiers har ett bra samarbete kring detta där vi på sikt finns planer på att utveckla verksamheten tillsammans med kommunen.

Som exempel nämner Gustaf Martin-Löf ny värmestuga/kafé, en ny barnlift, en breddning av backen och möjligheten att dra längdspår. Men det är ingenting som kommer att påbörjas den här vintern.

– Det här är ett projekt som kommer hålla på i några år tillsammans med kommunen för att få allting på plats. Det viktigaste här och nu är att vi får igång backen. I vintras gick liften sönder men den renoveras nu. Sedan behöver backen i övrigt förbättras på olika fronter.

Slalomklubben kommer att lägga ut driften på en underentreprenör som har mycket erfarenhet att drifta skidbackar som Ekholmsnäsbacken, säger Gustaf Martin-Löf. Förhoppningen är att backen kommer att kunna hålla öppet längre in på våren än tidigare.

– Vi lever ju i Stockholm och har vädrets makter att förhålla oss till. Men det handlar också om att ha rätt saker och rätt personer på plats. Det finns backar i Stockholm som oftast kan fungera mellan december till slutet på mars eller början på april.

När kommer Ekholmsnäsbacken att öppna för säsongen?

– Allt siktar på att vi ska kunna öppna inför årsskiftet. I bästa fall tidigare men det beror lite på när minusgraderna kommer också.

LÄS MER: Slalomklubben tar över Ekholmsnäsbacken

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.