AIK plötsligt på väg upp i Handbollsligan

AIK och Ricoh slås ihop?
Ricoh har cirka 500 i publiksnitt i Solnahallen. Fler tros komma om de går ihop med AIK.
Nästa säsong kan AIK ha ett lag i landets högsta handbollsserie, tack vare en sammanslagning med Ricoh HK.
– Vi diskuterar och planerar att gå vidare. För oss i Ricoh är det dags att ta nästa steg, säger Magnus Idén, ordförande i Ricoh HK.

Ricoh HK grundades så sent som 2007 och tog sig i rask takt uppåt i seriesystemet. 2014 gjorde klubben entré i högsta serien, och har lyckats behålla den sedan dess.
I år slutade Ricoh HK på elfte plats i Handbollsligan och ska spela kvar för att hänga kvar. AIK:s herrar spelar i division 2, men AIK har å andra sidan en utbyggd ungdomsverksamhet och även ett damlag.

Trivs i Solna

– De har det att bidra med, medan vi i Ricoh sitter på elitverksamheten. Vi har haft samarbete med AIK och vi finns i Solna – och trivs i Solna – så det känns som ett naturligt steg att gå ihop med dem, säger Magnus Idén.
Trots snabbt avancemang till högsta serien känner han att Ricoh HK har kört fast.

”Dags att ta nästa steg”

– Ja, vi har gjort vad vi har kunnat som ett företagslag, vi kommer inte längre. Med ett företagsnamn är det svårt att locka både sponsorer och publik. AIK är ett väldigt starkt varumärke. Även sportsligt är det dags för oss att ta nästa steg, vi vill in i slutspel.

”Vi jobbar på det”

Lokaltidningen Mitt i skrev nyligen om att AIK hade en tung helg med bakslag för allt från basketdamer till ishockeyherrar. Nu finns alltså goda förutsättningar att AIK hastigt och lustigt når högsta serien i handboll redan till nästa säsong.

– Det krävs en del formalia, men vi jobbar på det. Från förbundet är det lite tidspress, vi ska försöka få det här klart de närmaste dagarna, säger Magnus Idén.

Kvalmotsåndet inte klart ännu

Även Christer Widoff, ordförande i AIK Handboll, är positiv.
– Tillsammans kommer vi kunna utveckla handbollen i Stockholm och säkerställa att Stockholm flyttar fram sin position och blir en konkurrent med de mest framgångsrika handbollsklubbarna i Sverige, säger han till Sportexpressen.
Vilka Ricoh HK får möta i kvalet avgörs i kväll onsdag då sista omgången i Allsvenskan spelas.