ANNONS

Polarna lockade när Andreas återvände

De tre senaste åren har Andreas Westerlund tillbringat i Caperiotäby och AIK. Nu är han laddad för en ny säsong med sin gamla klubb Järfälla. Första matchen gör han på lördag borta mot Salem.
De tre senaste åren har Andreas Westerlund tillbringat i Caperiotäby och AIK. Nu är han laddad för en ny säsong med sin gamla klubb Järfälla. Första matchen gör han på lördag borta mot Salem.
Nygammal klubb och nygammal position. Andreas Westerlund är tillbaka i Järfälla för att ta klubben upp till Superligan.

– Vi har alla chanser i världen, säger nyförvärvet från AIK.
ANNONS

Det har gått tre år sedan Andreas Westerlund hade Jakobsbergs sporthall som hemmaarena. Nu är han tillbaka, och han konstaterar att det mesta är sig likt sedan hans senaste sejour i klubben.

– Det är roligt. Det är många spelare kvar som man har lirat med förut, säger han.

Valet stod mellan två klubbar inför säsongen: Järfälla och Täby, som han var utlånad till från AIK under andra halvan av förra säsongen. Eftersom han bor i Åkersberga hade det varit smidigare att ta sig till Täby, men det fanns andra fördelar med Järfälla som vägde över.

– Jag har två bra kompisar som spelar här, Stefan (Wilén, målvakt) och Pelle (Kjellgren, högerback). Nu kan jag åka med dem till träningarna, då blir resorna lättare. Så man slipper åka själv.

Att samåka med polarna från Åkersberga hade en betydande del i klubbvalet, men utöver det fanns det ännu ett huvudsakligt skäl som vägde över.

– Dessutom känns Järfälla som det starkare laget, tillägger Andreas Westerlund.

Målet är givet. Klubben ska ta sig upp till Superligan igen, där klubben inte har spelat sedan säsongen 2009/2010.

– Vi ska komma topp fyra till att börja med. Sen kan allt hända. Stämmer det så har vi absolut alla chanser i världen. Men det är mycket bra motstånd och allt måste verkligen stämma.

De fyra bästa i allsvenskan norra får kvala för att ta en plats i högsta serien. I våras var Järfälla snubblande nära men föll i playoff-spelet mot Gävle efter straffar i den tredje och avgörande matchen. Andreas Westerlund både tror och hoppas att laget ska ha marginalerna med sig den här gången.

ANNONS

Under försäsongen har Järfälla visat bra form, bland annat genom att slå ut båda SSL-lagen AIK och Karlstad ur Kallsta Open i somras.

– Det visar att klubben är på rätt väg. Så det känns verkligen bra, säger Westerlund och fortsätter:

– Vi slår alla lätt om vi bara gör en bra match. Jag tycker verkligen vi har ett slagkraftigt lag.

Själv måste han anpassa sig till en roll som han inte haft på länge. Under hela seniorkarriären har han spelat back, men den här säsongen är tanken att han ska hålla till högre upp i banan – som forward.

– Järfälla har ju jättebra backar och jag vill gärna spela forward. Jag är ju en gammal forward sedan juniortiden, men det är ju ett tag sen. Tio år sen kanske. Men det är roligare att vara forward. Mycket roligare. Man får utmana på ett annat sätt då.

Har du förändrats spelmässigt sedan sist du var i Järfälla?

– Jag har blivit äldre och långsammare, haha. Nej, men det har väl gått framåt. Största skillnaden är väl att jag har blivit lite bättre på alla saker. Mitt skott har blivit bättre i alla fall. Men inte mycket mer tror jag.

Fakta

Gör sin tredje sejour i Järfälla

Namn: Andreas Westerlund.

Ålder: 27.

Bor: Åkersberga.

Position: Back/Forward.

Handfattning: Höger.

Klubbar: Åkersberga IBF (2007–2008), Järfälla IBK (2008–2011), Åkersberga (2011), Järfälla IBK (2011–2013), Caperiotäby (2013–2014), AIK (2014–2015), Täby FC (2015, lån), Järfälla IBK (2015-).

Matcher i SSL (Svenska Superligan): 107.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.