ANNONS

Polisen drar in 500 läktarplatser inför Hammarby-Malmö FF

Kennedy, Hammarby, tele2, nummer 10
1000 platser på norra övre har dragits in av polisen på Tele2 Arena.
Polisen har beslutat att ta bort ytterligare 500 läktarplatser på Tele2 Arena inför Hammarbys möte med Örebro den 20 oktober.
– Vi är starkt kritiska till polisens kollektiva bestraffning, säger Hammarby fotbolls Göran Rickmer.
ANNONS

Den 20 oktober möter Hammarby Malmö FF hemma på Tele2 Arena. Men läktarsektionen norra övre kommer att bli betydligt mindre.

1000 färre platser efter olaglig pyroteknik

Under tisdagen tog polisen beslutet att dra in 500 platser på läktarsektionen. Anledningen är olaglig pyroteknik och maskering under derbyt mot AIK den 22 september.

Redan inför Hammarbys förra hemmamatch, mot Örebro den 30 september, drog polisen in 500 platser på läktaren och nu blir det totalt 1000 färre platser på norra övre.

– Återigen är det här ett beslut vi måste anpassa oss efter, även om vi fortsatt är starkt kritiska till polisens kollektiva bestraffning. Konsekvensen av att ytterligare 500 platser försvinner från norra övre blir också större för vår publik den här gången, säger Hammarby Fotbolls evenemangs- och säkerhetsansvarige Göran Rickmer i ett pressmeddelande.

Beröra erbjuds platser på norra nedre

De som har biljetter eller höstsäsongskort till norra övre kommer att få plats på norra nedre. Under tisdagen skickade Hammarby ut mejl till de som berörts. Nya biljetter ska skickas ut under torsdag och fredag.

– Vi kan bara beklaga detta för de som drabbas och be om ursäkt, men det är den enda lösningen vi ser att vi kan ta till efter polisens beslut, säger Göran Rickmer.