Poseidon står värd för SM i BJJ i Jakobsberg

Steven Antoniou och Jonathan "Spiderman" Torres . BJJ. Poseidon.
Poseidon startade i en källare i Kallhäll. Nu har klubben 500 medlemmar och arrangerar SM.
På lördag, den 16 september, arrangerar Järfällaklubben Poseidon Kamsportsakademin tillsammans med BJJ-förbundet SM i brasiliansk jiu jitsu i Jakobsbergs sporthall. Cirka 100 av Sveriges allra bästa inom BJJ gör upp om medaljerna.

– Det är inte det största tävlingen i Sverige, vi har själva en årlig tävling med omkring 400 deltagare, men det är den med störst prestige, säger Steven Antoniou som grundade Poseidon 2008.

Stort träningscenter

Då häll klubben till i en liten källare i Kallhäll och enbart brasiliansk jiu jitsu stod råprogrammet. Så småningom tillkom supmission wrestling och kickboxning. Klubben växte och har flyttat till större lokal i två omgångar. I dag har man nära 500 aktiva medlemmar och har ett 1 000 kvadratmeter stort träningscenter på Järfällavägen 100.

Mindre än två veckor efter SM får Poseidon besök av Rafael Lovato Jr, en av världens bästa BJJ-fajters.

– Han tävlar i VM i submission wrestling i Finland och efter det kommer han till oss i några dagar. Han är fenomenal, en fantom, säger Steven Antoniou.

Världsmästare på besök

Rafael Lovato Jr från USA är flerfaldig världsmästare och var den förste utomstående att vinna elitklassen i de brasilianska mästerskapen.

Rafael Lovato Jr

Rafael Lovato Jr.

– Än i dag är det ett fåtal icke-brassar som har lyckats med det. Han vann först sin viktklass och sedan tävlingen där alla svartbälten från alla viktklasser möts. Nu kommer han till vår klubb och håller i träningen, säger Steven Antoniou.

Den 26–28 september är Rafael Lovato Jr på plats hos Poseidon Kampsportakademin i Järfälla.