ANNONS

Lyckad premiär för Kungsängen Parkrun

Kungsängen Parkrun
Trots grått väder kom 63 deltagare till start i Kungsängen Parkrun i lördags.
I helgen var det premiär för Kungsängen Parkrun – ett gratis motionslopp som kommer att genomföras varje lördagsmorgon med start vid Kungsängens IP. 63 deltagare var med och sprang de 5 kilometerna.
ANNONS

– En väldigt bra start, säger Deri Thomas, Kungsängenbo och en av sju volontärer när Parkrun genomfördes i Upplands-Bro för första – men inte sista – gången.

Det var Deri Thomas som tog företeelsen Parkrun till Sverige då han drog igång i Hagaparken för drygt ett år sedan. Efter det har Parkrun ploppat upp även i Göteborg, Örebro och Huddinge – och nu alltså även i Kungsängen.

Startades i London

Parkrun startades i Bushy Park i London 2005. Rörelsen spred sig, och växte. I dag finns Parkrun i 14 länder och har drygt 200 000 deltagare på över 900 platser varje vecka.

Att delta i loppet är gratis, men man måste registrera sig via www.parkrun.se/register där man får en streck-kod som man sedan tar med sig varje gång man kommer och vill springa.

Kungsängen Parkrun

Bra fart. Caroline Manning var första dam någonsin att korsa mållinjen i Kungsängen Parkrun.

En halvtimme efter loppet finns alla resultat på webben och du kan jämföra din tid med folk som har sprungit Parkrun i England, Tyskland eller något annat av länderna där loppet finns.

Varje lördag 9.30

Inför premiären i lördags gissade Nisse Karlsson, ungdomstränare i Kungsängens Friidrott som ställer upp med funktionärer, att 20–40 löpare skulle dyka upp. Det blev alltså 63.

Loppet kommer rulla vidare i Kungsängen, varje lördag med start klockan 9.30 – precis som på alla andra 900 platser i världen där Parkrun arrangeras.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.