Premiär för partiska kommentatorer

Filip Hammar och Magnus Carlsson
Filip Hammar och Magnus Carlsson ska kommentera Malmö FF-Hammarby, ur var sitt perspektiv.
Gillar du sångaren Magnus Carlssons röst? Hejar du dessutom på Hammarby? Då kan du slå två flugor i en smäll och höra den sjungande Bajen-fanatikern kommentera Hammarbys bortamatch mot Malmö FF den 17 september – med passion och engagemang och helt fritt från objektivitet.

När Hammarby spelar borta mot Malmö FF nästa söndag är det första gången en allsvensk match har öppet partiska kommentatorer. Malmösupportern Filip Hammar kommenterar för hemmalaget och Bajen-fanatikern Magnus Carlsson för de grönvita.

– Att följa Hammarby har varit en naturlig del av mitt liv sedan 1976. Det ska bli väldigt skoj att få kommentera en match, speciellt eftersom jag kommer att ta med Hammarbylegendaren och min stora ungdomsidol Klasse Johansson som bisittare. Dessutom är matchen ett av säsongens prestigemöten och man vill alltid spöa MFF, det är sedan gammalt, säger Magnus Carlson.

Bosse hejar på kryss

Det är Allsvenskans huvudsponsor Svenska Spel som genom Oddset låter kändisarna kommentera matchen via facebook och fotbollskanalen.se.

Tanken är att den som hejar på något av lagen – eller som har spelat på något av resultaten 1, X eller 2 – kan lyssna på ”sin” kommentator, utan minsta gnutta objektivitet.

För att täcka upp även för de som har spelat på ett oavgjort resultat kommer även det tipstecknet ha en egen kommentator. Det är mångårige fotbollskommentatorn Bosse Petersson som ”hejar” på kryss.

Filip Hammar, Bosse Petersson och Magnus Carlsson

Filip Hammar hejar på Malmö, Bosse Petersson på kryss, och Magnus Carlsson på sitt kära Hammarby.

– Det här är en rolig idé och blir ett nytt sätt för mig att kommentera. Jag önskar helst att domaren blåser av matchen direkt, annars kommer jag att heja på spel i mittplan och många och långa avbrott i form av inkast, hörnor och byten.

Hammar segerviss

De som av någon anledning vill ha en skånsk seger i matchen har alltså möjlighet att lyssna till Filip Hammar. Han är sedan tidigare van att uttrycka sina åsikter i podd och tv-program, även om det här inte liknar något han gjort tidigare.

– Malmö FF är min stora passion i livet och när jag bor utomlands så är di himmelsblå den största kopplingen jag har till Sverige. Att nu få äran att fullständigt partiskt kommentera en match, med hjärtat, ska bli lika roligt som att fira årets SM-guld, säger en segerviss Filip Hammar.