Tuff premiär för Trollbäckens Tennisklubb

Jonas Fröberg returnerar en serve. Han spelar fjärdesingeln för Trollbäckens TK i elitseriepremiären borta mot Fair Play.
Jonas Fröberg returnerar en serve. Han spelar fjärdesingeln för Trollbäckens TK i elitseriepremiären borta mot Fair Play.
Trollbäckens Tennisklubb är tillbaka i elitserien.
Premiären bli svårast tänkbara med bortamöte mot regerande svenska mästarna Fair Play från Malmö.

Trollbäckens Tennisklubb har ett ess i rockärmen att slänga in om läget i elitserien blir kritiskt. Esset heter Sander Gille och kommer från Belgien.

– Han är vår bäste spelare, säger Trollbäckens coach Kristoffer Lastra. Men han spelar bara andra delen av serien och vi flyger in honom från Belgien om det är matcher vi måste vinna för att hänga kvar.

Framför allt är Sander Gille en suverän dubbelspelare med elva turneringstitlar i år.

På söndag är alltså Gille inte med. Då har Trollbäcken premiär i elitserien borta mot svenska mästarna Fair Play från Malmö.

– Det är en tuff match och vi åker ner som underdogs, säger Lastra. I hemmapremiären på torsdag (den 17 november) möter vi Allmänna TK från Lund och det är en på papperet lättare motståndare.

Singlarna mot Fair Play spelas av Tobias Blomgren, Jacob Adaktusson, Patrik Brydolf och Jonas Fröberg. Även Magnus Eriksson och Martin Taipale finns med i Trollbäckens trupp.

Trollbäckens TK gör comeback i högsta serien efter att i fjol ha lekt hem sin division 1-serie med sju raka segrar.

– Målet i år måste rimligen vara att hålla oss kvar, säger Kristoffer Lastra.

Fakta

Belgaren hinner inte fram till premiären

Trollbäckens Tennisklubbs trupp i elitserien:

Tobias Blomgren (förstasingel).

Jacob Adaktusson (andrasingel).

Patrik Brydolf (tredjesingel).

Jonas Fröberg (fjärdesingel).

Dessutom Magnus Eriksson som är tillbaka i klubben samt belgaren Sander Gille som är tillgänglig först från mitten av serien.