ANNONS

Det regnar priser över Botkyrkas idrott

Botkyrka Basket växer för varje år. Denna bild på medlemmarna togs 2015, idag är de fler.
Botkyrka Basket växer för varje år. Denna bild på medlemmarna togs 2015, idag är de fler.
Maqsood Khawaja, till vänster, prisas som årets ledare.
Maqsood Khawaja, till vänster, prisas som årets ledare.
Orienteraren Simon Imark är en ung stjärna.
Orienteraren Simon Imark är en ung stjärna.
Lars Sjöberg, IFK Tumba, är årets eldsjäl.
Lars Sjöberg, IFK Tumba, är årets eldsjäl.
Nu är det klart vilka som får Botkyrka kommuns idrottsstipendier för 2018.
Pristagarna får dock bärga sig till augusti då stipendierna delas ut på festivalen ”Vi är Botkyrka” i Hågelbyparken.
ANNONS

Nu har kultur- och fritidsnämnden i Botkyrka bestämt vilka som får årets stipendier inom kultur och idrott.

Stipendierna delas ut 26 augusti på festivalen ”Vi är Botkyrka” i Hågelbyparken.

Nedan följer pristagarna på idrottssidan.

Och 2018 års idrottspriser går till…

 

Botkyrkas Idrottsstipendium 

Föreningen Botkyrka Basket.

Motivering: ”Med ett enormt engagemang och med stort hjärta har föreningen Botkyrka Basket utvecklats år för år sedan bildandet 2014. Ännu viktigare är att de har fortsatt att bedriva en bra och meningsfull barn- och ungdomsverksamhet i Botkyrkahallen, Hallunda. Antalet flickor som börjar spela basket ökar för varje säsong. Föreningens lag är framgångsrika sportsligt och de sociala vinsterna som Botkyrka får genom verksamheten är minst lika stora”.

Botkyrkas Stjärnor:

Kultur- och fritidsnämnden utser pristagare till Botkyrkas stjärnor enligt kultur- och fritidsförvaltningens förslag.

ANNONS

Ung idrottare

Simon Imark

”Simon tävlar i orientering för Tullinge SK. Simon är 20 år och en av Sveriges bästa orienteringsjuniorer. Han har sedan 17 års ålder varit uttagen i juniorlandslaget och representerat Sverige i junior-VM. 2017 tog Simon två medaljer på junior-VM; silver på långdistans och brons på medeldistans. Han tog även två SM-guld och ett SM-silver”.

Orienteraren Simon Imark är en ung stjärna.

Ung idrottare

Lovisa Bjare och Ninosca Olivares

 ”Lovisa och Ninosca har i mycket hård konkurrens lyckats vinna JSM för damjuniorer i sportskyttegrenen luftgevär stående. De har också på ett engagerat sätt inspirerat andra tjejer i Botkyrka och delat med sig av sina kunskaper och bidragit till att Botkyrka Skytteförening har blivit den främsta luftgevärsföreningen i Stockholms distrikt”.

Botkyrkas lirare

Firat Sahin

 ”Firat är 18 år och bor i Alby. Han är ung ledare för Fittja IF:s P08 sedan ett par år tillbaka och spelar själv i Fittja IF:s A-lag (seriesegrare i div 6). Han är även domare i barn- och ungdomsfotbollen. Firat är mycket uppskattad av sina lagkamrater, adepter och bland föräldrar för sin positiva inställning och sitt stora ansvarstagande. Glädje och utveckling är två ingredienser som återfinns i varje träning som genomförs av Firat”.

Botkyrkas ledare

Maqsood Khawaja

”I över tjugo års tid har Maqsood varit med och framgångsrikt lett arbetet i en av Sveriges äldsta cricketföreningar, Pakistanska Cricket- och kulturföreningen. Utöver detta så genomför han tillsammans med föreningens medlemmar den årliga, mycket välbesökta och uppskattade, Drakfestivalen i Botkyrka”.

Maqsood Khawaja, till vänster, prisas som årets ledare.

Botkyrkas eldsjäl

Lars Sjöberg

”Lars är en sann eldsjäl. Med ett enormt engagemang för IFK Tumba har han ställt upp i vått och torrt i flera olika roller under väldigt många år. Genom Lars ideella insatser genom åren så har massor av barn och unga i kommunen fått möjligheten att bedriva meningsfulla fritidsaktiviteter inom föreningslivet”.

Lars Sjöberg, IFK Tumba, är årets eldsjäl.

Botkyrkas kreativa föreningsentreprenör

Michele Di Dato

”Genom ett flerårigt och tålmodigt arbete har Michele varit med och lyft Tullinge TP Fotboll till en mycket bra organiserad och framgångsrik fotbollsföreningarna i Stockholmsfotbollen. Med ett stort idrottsligt och socialt engagemang och mycket erfarenhet från företagsvärlden så leder Michele TTP:s arbete med kreativa och nyskapande lösningar”.

ANNONS