Min lokala hjälte

Bajen ordnade tusen tusingar på fyra dagar

Hammarby handboll reste sig snabbt efter derby­förlusten mot Caperiotumba och återtog platsen i kvalserien då man bortaslog H43 med i onsdags.

Men jublet fastnade i halsen dagen därpå. Då kom ett förhandsbesked från liganämnden – Hammarby får ingen elitlicens för kommande säsong.

Orsaken var att man saknade en miljon kronor för att nå ett plusresultat på 2,6 miljoner kronor, som var liganämndens krav efter de senaste säsongernas röda siffror. Innan sista omgången spelas, i morgon kväll, måste pengarna fram.

– Det behövs något slags mirakel, men vi ska göra vad vi kan och kämpa in i det sista, sa Sören Storm, ekonomiansvarig i Hammarby handboll, i fredags.

Bottenkonkurrenten Caperiotumbas tränare Mats Kardell gav inte Hammarby någon större chans.

– Nej, det klarar de aldrig. Skulle vara om det dyker upp en rik onkel bakom en stubbe, men det lär ju inte hända.

Men någon onkel behövdes inte. I stället startade Hammarby handboll och Bajen Fans en kampanj för att sälja 1 000 säsongskort till nästa säsong för 1 000 kronor styck, för att få ihop miljonen. Och det lyckades. Redan strax före lunchtid i går uppnåddes målet.

För att behålla elitseriestatusen måste Hammarby nu även hålla Caperiotumba bakom sig i tabellen – en poäng mot Lugi hemma i Eriksdalshallen i morgon onsdag räcker definitivt – och därefter bli topp tre av sex lag i kvalserien.

Det behövs något slags mirakel.sören storm ekonomiansvarig hammarby handboll