Publiken tar plats på innerplan i Arena Run

Arena Run
Banan i Arena Run får ett nytt flöde 2018, och publiken kan följa loppet från innerplan.
Den 17 februari nästa år arrangeras Arena Run, Nordens största lopp i inomhusmiljö, för tredje gången i Friends Arena. Nytt är att den 5 kilometer långa banan får ett nytt flöde, och att innerplan öppnas upp för publiken som på så sätt kan komma riktigt nära deltagarna – sina när och kära.

– Det har varit en rolig resa att se Arena Run växa fram och utvecklas till ett inkluderande lopp som alla kan klara av. Arena Run är inte läskigt, det handlar om god stämning och upplevelse. Senast blev den goda stämningen extra påtaglig under familjeloppet då vuxna och barn sprang tillsammans, något vi hoppas se ännu mer av i år, säger Petter Alexis Askegren, artist och multisportare, som är en av loppets arrangörer.

Petter och hans fru Michaela inför Arena Run, som de (är med och) arrangerar på Friends arena.

Petter Alexis Askegren och Michaela Fröstad Askegren är två av arrangörerna bakom Arena Run i Friends Arena.

Familjeloppet är 2 kilometer långt och banan är främst på innerplan. Minst en vuxen och ett barn ska delta per lag.

23 hinder på 5 kilometer

Huvudloppet är 5 kilometer långt och sträcker sig över sex våningar, inklusive trappor, barplan, garage, arenakorridorer, läktare och innerplan som är uppdelad i fyra zoner. Totalt innehåller banan 23 hinder som är designade så att alla deltagare ska kunna ta sig över, under och igenom utan att mötas av el, vatten eller att tvingas bära sin egen vikt – frågan är hur snabbt det går.

Det finns en tävlingsklass, en motionsklass och en klass för lag om fyra till sex personer – dam, herr och mixed.

För de minsta barnen, från 4 år, finns som tidigare år ett Mini-Arena Run. till det krävs ingen föranmälan.