ANNONS

Publikfest när Bajen vann historiskt derby mot AIK

Ted Sjögren och Caroline Fredriksson
Ted Sjögren och Caroline Fredriksson, två av 1 943 som såg derbyt i Eriksdalshallen.
Hela 1 943 åskådare – mer än fullsatt – var på plats i Eriksdalshallen när Hammarby i kväll besegrade AIK med klara 27–21 i den historiska första handbollsmatchen i högsta serien mellan de två klubbarna.
ANNONS

– Det känns fantastiskt! Riktigt skönt att få en bra start som vi inte tappar. Stämningen här inne gör svinmycket. När man hör hur taggade de är blir vi taggade, säger Anton Hellberg till Mitt i efter matchen.

Hammarby Handboll

Målvakten Anton Hellberg och de andra Hammarbyspelarna jublar tillsammans med publiken efter den solklara segern mot AIK. Foto: Pekka Pääkkö

Matchen var jämn hyfsat jämn i inledningen, men i slutet av första halvleken gick hemmalaget från 7–6 till 11–6 som var halvtidsresultat.

Och efter paus gasade Bajen på ytterligare och ledde ett tag med 20–10 innan gästerna tilläts närma sig de sista tio minuterna.

Skön start på derbyveckan för de grönvita

Hammarby har inlett Handbollsligan med två segrar och en förlust och ligger just nu trea i en haltande tabell.

– Vi pratar inte så mycket om slutplacering. Vi har två av tre nu och tar matcherna som de kommer. Men vi vill vara bättre än förra året i alla fall, säger Anton Hellberg.

Rond ett i derbyveckan gick alltså till Hammarby. På söndag är det dags för fotboll – derby och seriefinal i ett – på Friends Arena.

ANNONS
ANNONS