Publikfest väntas när IK Frej tar emot AIK

IK Frej
Klockan 14 på lördag är det avspark då IK Frej möter AIK hemma på Vikingavallen.
I morgon kommer AIK:s herrar till Vikingavallen för en träningsmatch mot IK Frej. För båda lagen är det årets första match och publikintresset är så stort på förhand att åtminstone alla kyrkbybor uppmanas att lämna bilen hemma och ta en promenad eller en cykeltur till arenan.

Matchen har avspark klockan 14 i morgon, lördag, och en hel del AIK:are väntas komma till Vikingavallen för att se sitt lag spela första matchen för året.

Totala publikkapaciteten är 2 750 åskådare, varav 900 platser är på bortasektionen.

Entrén öppnar klockan 13 och biljettpriset är 100 kronor för vuxna och 60 kronor för ungdomar (7–16 år).

Fyra spelare nyligen avtackade

IK Frej har precis tackat av fyra spelare som lämnar laget. De är målvakten Ruben Åhman och de tre 19-åriga utespelarna Oliver Kilic, Franco Karroum och Lukas Sunesson.

Sunesson har IK Frej som moderklubb och har tagit sig hela vägen till A-laget där han har gjort 53 matcher, och sex mål, men flyttar nu till USA för spel på Marquette University.

Samtidigt har sex nya spelare anslutit. De senaste som har skrivit på är 27-årige målvakten Hampus Elgan som de senaste säsongerna har spelat för Syrianska FC och 30-årige anfallaren Luca Gerbino Polo som närmast kommer från BP och som har gjort 50 mål på 116 matcher i Superettan och division 1.

Även Bajen och Djurgården kommer till Täby

AIK är inte det enda storlaget som kommer till Vikingavallen i år. Den 10 februari tar IK Frej emot Hammarby för en träningsmatch och den 24 februari är det Djurgården som kommer på besök för en match i Svenska Cupens gruppspel.

Därutöver ska IK Frej dessutom spela träningsmatcher mot bland andra de nyblivna allsvenska lagen Dalkurd (hemma) den 25 januari och BP (borta) den 3 februari.