ANNONS

Heta publikfester på Vikingavallen i vinter

IK Frej
Frej har flera publikfester att se fram emot hemma på Vikingavallen i början av 2018.
Sedan tidigare var det klart att IK Frej skulle ta emot AIK i januari och Djurgårdens IF i februari hemma på Vikingavallen. Nu står det klart att även den tredje stora Stockholmsklubben, Hammarby, gästar Täby kyrkby.
ANNONS

– AIK, Djurgården och Hammarby – det kan inte ju inte bli bättre, säger Johan Rydberg, marknadsansvarig i IK Frej.

Lokaltidningen MItt i har tidigare berättat att AIK spelar säsongens första träningsmatch 2018 mot IK Frej på Vikingavallen den 20 januari.

Och att Frej tar emot Djurgården i sin hemmamatch i svenska cupens gruppspel den 24 februari.

Bajen den 10 februari

Nytt nu är att även Hammarby, det största publiklaget i Norden de senaste åren, spelar en träningsmatch på Vikingavallen den 10 februari.

IK Frej siktar på att de stjärnspäckade matcherna ska bli riktiga publik- och familjefester. Just nu lanserar klubben biljetter till matcherna – alla tre på långsida under tak för 300 kronor) som ”Årets julklapp”.

Publikrekordet kan ryka

IK Frejs gällande publikrekord på Vikingavallen är 2 012 åskådare som såg matchen mot Akropolis IF i kvalett till Superettan 2015. Kanske ryker det rekordet i januari eller februari.

Utöver de tre derbymatcherna ska IK Frej även spela en träningsmatch mot allsvenska nykomlingen Dalkurd hemma på Vikingavallen, den 27 januari.

ANNONS

Extraläktare om det behövs

– Även då kan det bli bra med publik. Dalkurd har alltid mer folk på bortaplan än när de spelar hemma, säger Johan Rydberg.

Maxkapaciteten på Vikingavallen är 2 750 åskådare, men IK Frej kommer att försöka ordna extraläktare om publikintresset blir så stort att det behövs till någon av matcherna.

Fakta

Fyra allsvenska lag till Vikingavallen

IK Frej–AIK, träningsmatch, 20 januari, klockan 14.

IK Frej– Dalkurd, träningsmatch, 27 januari, klockan 14.

IK Frej–Hammarby, träningsmatch, 10 februari, klockan 14

IK Frej– Djurgården, svenska cupen, 24 februari, klockan 12 (tidig avspark så att Djurgårdens supportrar ska hinna till Hovet där klubbens hockeyherrar tar emot Karlskrona i SHL).

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.