ANNONS

Nytt publikrekord när AIK besökte Täby kyrkby

Frej-AIK
Lirarna i IK Frej P09 var glada och spända över att få gå in på planen med AIK-stjärnorna.
Ett nytt publikrekord – 2 107 åskådare – noterades på Vikingavallen i lördags då IK Frej tog emot AIK för säsongens första träningsmatch. IK Frej stod upp väl mot den allsvenska serietvåan 2017, men gästerna från Solna kunde vinna matchen med 1–0.
ANNONS

– Vi har en jättetuff period första 20, fram till 1-0 målet. Sedan tycker jag att vi spelar upp oss rätt bra. Fantastiskt roligt att de nya spelarna gör det så bra, säger IK Frejs huvudtränare Robert Björknesjö.

Frej-AIK

AIK låg på i inledningen av matchen och hade bland annat 6–0 i hörnor efter en dryg kvart. Foto: Jenny Rydberg

Han gav beröm till flera av de unga spelarna som fick chansen men även till nyförvärvet från BP, anfallaren Luca Gerbino Polo.

SIgemo bäste hemmaspelare

Utöver flera unga nyförvärv gjorde även 18-årige Alfred Sigemo, som har IK Frej som moderklubb, en stark insats. Han spelade så bra att han utsågs till bäste hemmaspelare av matchvärden.

Alfred Sigemo

Alfred Sigemo, 18, gjorde en stark insats mot AIK.

Även AIK hade många unga spelare i startelvan, något som märktes tyckte lagets assisterande tränare, tidigare Frejtränaren Bartosz Grzelak.
– Ja, det märktes att vi hade en blandning av junior- och a-lagssspelare. Dynamiken fungerar inte alltid riktigt. Ändå för matchen vi i långa perioden. Men ser man till vårt anfallsspel så skapar vi inte så många målchanser som vi skulle vilja, sa han på presskonferensen efter matchen.

ANNONS

Flera fina kvitteringschanser

Det var alltså framför allt i inledningen av matchen som AIK dominerade. Efter en dryg kvart hade de haft sex hörnor mot noll för IK Frej. I den 22:a minuten kom målet genom Nicolás Stefanelli, fint framspelad av Anton Salétros.
Därefter blev det jämnare. AIK hade ganska få målchanser, medan IK Frej lyckades skapa en rad farligheter och var nära att få in 1–1 vid flera tillfällen.

Rekordet från 2015 rök

Det var kallt men soligt och fint väder och matchen på Vikingavallen lockade storpublik. 2 107 åskådare kom – nytt publikrekord. Det tidigare rekordet var 2 012 åskådare som såg kvalmatchen till Superettan mot Akropolis IF 2015.

Frej- AIK

Välfyllda läktare på Vikingavallen när allsvenska AIK kom på besök.

Nästa träningsmatch för IK Frej är mot ett annat allsvenskt lag, Dalkurd, som kommer till Vikingavallen på torsdag.
Den 10 februari tar IK Frej emot Hammarby i en träningsmatch och den 24 februari är det Djurgården som kommer på besök för en match i Svenska Cupens gruppspel.

ANNONS