ANNONS

Publikrekord väntas när Bajen har chans att gå upp i allsvenskan

Hammarby IF på Hammarby IP – Kanalplan.
Nu avgörs det om Bajen lyckas ta sig upp i allsvenskan – och det finns dessutom chans till publikrekord.
På söndag avgörs elitettan med en ödesmatch för Hammarby. Bajen – på en andraplats i tabellen – har nu sista chansen att säkra en plats i allsvenskan.
Intresset för matchen är stort – och det finns hopp om ett nytt publikrekord.
ANNONS

På söndag klockan 13 är det dags för den rafflande upplösningen av elitettan. I sista omgången spelar Hammarby den avgörande ödesmatchen mot IK Uppsala på hemmaplan.

Efter 1-1 och oavgjort mot BP förra helgen har Bajen nu en sista chans att säkra en av de två platserna i allsvenskan.

Inför matchen ligger Hammarby på andra plats i tabellen med 54 poäng. Uppsala ligger precis under med 52 poäng och det krävs en seger eller oavgjort för att Bajen ska ta klivet upp. Vid en förlust går Uppsala upp.

Chans till publikrekord

Intresset för den dramatiska matchen är stort och Hammarby kan än en gång slå publikrekord på hemmaplan. Redan på fredagsmorgonen, med drygt två dagar kvar till avspark, har 2 100 biljetter sålts.

Tidigare under säsongen har Hammarbys damer satt flera nya publikrekord. Det senaste var den 12 oktober då 2 432 personer såg Bajen vinna derbyt mot AIK på Kanalplan.

Inget avancemang för AIK

För AIK är hoppet om att gå upp i allsvenskan redan över för i år. Inför den avslutande omgången ligger laget på en fjärdeplats med 50 poäng.

Oavsett hur det går i matchen mot Kvarnsveden på söndag kommer resultatet inte räcka till för att slå topptrion Umeå, Hammarby och Uppsala.

Djurgården kämpar i allsvenskan

Samtidigt i serien ovanför kämpar Djurgården för att undvika bottenplatserna, där de två lagen med lägst poäng flyttas ned till just elitettan.

Inför lördagens avslutande match mot Vittsjö ligger Stockholmslaget precis över strecket. I nuläget på samma poäng som LB07, som samtidigt möter Kopparberg/Göteborg. Om LB07 tar poäng, måste Djurgården vinna eller spela oavgjort mot tabelltrean Vittsjö.

ANNONS

Skulle båda lagen hamna på samma poäng avgörs det på målskillnad eller slutligen på flest gjorda mål, där Djurgården ligger bättre till.