Haris Radetinac har förlängt med Djurgården

Haris Radetinac
Haris Radetinac och DIF:s sportchef Bosse Andersson.
Haris Radetinac har skrivit på för tre nya år med Djurgården och den blårandige mittfältaren och publikfavoriten kan ta sikte på en återkomst i Allsvenskan 2017.

– Det är oerhört roligt att vi har Haris med oss de kommande tre åren. Jag är övertygad om att alla djurgårdare vid det här laget är fullt införstådda med de kvaliteter Haris har som spelare. Han blir en viktig faktor för oss under nästa år och nu ska vi se till att han i lugn och ro tränar upp sig till full kapacitet inför Allsvenskan nästa år, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Det har varit ett minst sagt tufft 2016 för den 31-årige Solbergabon Haris Radetinac. Efter ett slitsamt rehab-jobbande under vintern och våren – för att läka en korsbandsskada från 2015 – var olyckan framme igen i den allsvenska comebackmatchen mot Helsingborg i maj. Det främre korsbandet skadades på nytt i en duell och för Haris började hela den tunga resan på nytt med operation och rehab.

Men nu stundar ljusare tider och onsdagen bjöd på två glädjeämnen. Haris spelade lite lättsam fotboll på Kaknäs för första gången sedan operationen och passade dessutom på att skriva ett nytt kontrakt på tre år med DIF.

– Det är klart att det känns jättebra. Kontraktet har ju varit på väg att ta slut nu i december och jag och Bosse har snackat massa gånger om det, säger Haris Radetinac.

Några chansningar med läkningen är det dock inte tal om och det handlar om att skynda långsamt för att inte riskera några bakslag.

– Jag opererade mig den 30 juni så det har gått nästan fem månader sedan dess. Nu är det kanske en dryg månad kvar för att det ska vara stabilt. Man brukar ju säga att det är 6–9 månader som gäller för läkningen av korsband. Så det är ingen idé att börja köra för fullt innan nio månader har gått. Det får ta den tid som behövs, helt enkelt, säger Haris Radetinac.