ANNONS

Radetinac missar resten av säsongen – tvingas till ny operation

I maj förra året ådrog Haris Radetinac sig en korsbandsskada. Nu har han fått en ny likadan skada.
I maj förra året ådrog Haris Radetinac sig en korsbandsskada. Nu har han fått en ny likadan skada.
Djurgårdens mittfältare Haris Radetinac missar resten av årets fotbollsallsvenska.

Han tvingas till en ny knäoperation.
ANNONS

Haris Radetinac hade precis kommit tillbaka från knäskadan han ådrog sig i matchen mot AIK på Tele2 Arena i maj förra året.

Men i söndags tvingades han avbryta matchen mot Helsingborg på grund av en ny knäskada. Den titthålsoperation som genomfördes under fredagen ”innebär ett blytungt besked för Haris Radetinac och hela föreningen”, skriver Djurgården på sin hemsida.

Djurgårdens läkare Håkan Nyberg konstaterade att både menisken och det främre korsbandet var skadade.

– Meniskskadan är nu åtgärdad. Skadan i främre korsbandet är så allvarlig att han kommer behöva genomgå en ny korsbandsoperation. Operationen kommer att ske om cirka fyra veckor och sedan väntar en lång rehabilitering. Vi siktar på att Haris ska vara spelklar till säsongen 2017. Det är ett tungt och tråkigt besked och vi i det medicinska teamet kommer att göra allt för att stötta Haris under rehabperioden, säger Håkan Nyberg till klubbens hemsida.

Sportchefen Bosse Andersson är bedrövad.

– Vi är i chock! Det är fruktansvärt tråkiga nyheter för alla oss i Djurgården, men självklart mest för Haris själv. Nu närmast gäller det att ge Haris och hans familj lugn och ro för att bearbeta beskedet och alla vi inom föreningen kommer att finnas med och stötta honom på bästa sätt.

Han behöver omgående se över truppen.

– Sportsligt är det en katastrof för oss. Men det är en situation som vi måste lösa och det är nu i motgångens stunder som vi måste vara starka, kämpa vidare och visa de järnkaminstakter som gäller i Djurgården. På söndag spelar vi för Haris, säger Bosse Andersson.

Haris Radetinac säger att ”det är ett otroligt tråkigt besked”.

ANNONS

– Men jag vet förutsättningarna och kan inte påverka läget på annat sätt än att kämpa mig tillbaka. Det kommer att ta sin tid men jag ska komma tillbaka och spela nya matcher i DIF-tröjan igen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.